Portal Pszczelarski

Nabór na bezpłatny kwalifikacyjny kurs zawodowy w zawodzie pszczelarz - TCEZ w Tucholi 2015

Na zdjęciu: pszczelarka

kurs technik pszczelarz Tucholskie Centrum Edukacji Zawodowej w Tucholi Technikum Leśne w Tucholi Wyższa Szkoła Zarządzania Środowiskiem w Tucholi

Nabór na bezpłatny kwalifikacyjny kurs zawodowy w zawodzie pszczelarz - TCEZ w Tucholi 2015

Tucholskie Centrum Edukacji Zawodowej w Tucholi ogłasza nabór na bezpłatny kwalifikacyjny kurs zawodowy w zawodzie pszczelarz - prowadzenie produkcji pszczelarskiej (R.4).

Kurs trwa łącznie 580 godzin rozłożone na 3 semestry (1,5 roku). Zajęcia odbywają się w systemie zaocznym. W trakcie kursu przewidziane są zajęcia praktyczne w pasiekach w regionie. Zajęcia są prowadzone przez wysoko wykwalifikowaną kadrę Technikum Leśnego w Tucholi, Wyższej Szkoły Zarządzania Środowiskiem w Tucholi oraz Ośrodków Doradztwa Rolniczego. Uczestnicy kursu poszerzą swoją wiedzę w m.in. takich przedmiotach jak:
- działalność gospodarcza w pszczelarstwie,
- produkcja rolnicza,
- chów i hodowla pszczół,
- gospodarka pasieczna,
- technologia produktów pszczelich,
- pożytki pszczele.

Kurs kończy się egzaminem potwierdzającym kwalifikacje w zawodzie przed Okręgową Komisją Egzaminacyjną w Gdańsku i nadaniem tytułu zawodowego pszczelarza. 

Istnieje możliwość zakwaterowania w internacie. Planowane rozpoczęcie zajęć - 1 października 2015 r. lub luty 2016 r. Minimalna liczba słuchaczy - 20. 

Koniec naboru na bezpłatny kwalifikacyjny kurs zawodowy w zawodzie pszczelarz organizowany przez TCEZ w Tucholi mija z dniem 30.09. 2015 r. 

Miejsce zapisów na kurs:

Tucholskie Centrum Edukacji Zawodowej w Tucholi
ul. Świecka 89a
89-500 Tuchola
Sekretariat pok. nr 3 (pon-pt w godzinach 8:00-16:00)

Kontakt do opiekuna grupy:

Michał Słomiński, tel. 692 400 510

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 10034

Komentarze z forum pszczelarskiego

mati 2015-09-22 20:15:51

to ja was zniechence do tego bo nie tszeba byc po szkole rzeby sie pszczolami zajmowac

  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Właściwości i zastosowanie miodu

Skład miodu

Działanie antyoksydacyjne (aktywność antybakteryjna) miodu

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Łosoś w musztardzie i miodzie

Stefan Jerzy Siudalski

Stefan Jerzy Siudalski

Autor artykułów

Kłodzczanin z urodzenia, obecnie mieszkaniec Warszawy. Osoba posiadające doświadczenie w różnych dziedzinach, w tym: w pszczelarstwie, poszukiwaniu wody, ochronie mienia. Emerytowany redaktor naczelny pisma Ochrona mienia, wykładowca w dziedzinie technicznej ochrony mienia oraz kierownik pracowni projektowania i produkcji aparatury naukowej.

Cztery pory roku czyli piosenka o Rębkowie