Portal Pszczelarski

Święto Miodu w Skansenie WPKiW w Chorzowie 2015

Na obrazku: baner promujący wydarzenie pn. Święto Miodu w Skansenie WPKiW w Chorzowie 2015. Źródło obrazka: muzeumgpe-chorzow.pl

wydarzenie pszczelarskie wystawa pszczelarska konkurs pszczelarski lipiec 2015 2015 Chorzów Święto Miodu w Skansenie WPKiW w Chorzowie Święto Miodu w Skansenie WPKiW w Chorzowie 2015 Miód w tradycji kuchni polskiej Artur Stojko

Święto Miodu w Skansenie WPKiW w Chorzowie 2015

19 lipca 2015 r. w Skansenie w Wojewódzkiego Parku Kultury i Wypoczynku im gen. Jerzego Ziętka w Chorzowie, od 12:00 - 18:00 odbędzie się impreza o charakterze cyklicznym - Święto Miodu.

W trakcie wydarzenia organizator (Śląski Związek Pszczelarzy) przewiduje m.in.: otwarcie wystawy pn. Miód w tradycji kuchni polskiej, wykład prof. dra hab. Artura Stojko na temat apiterapii, konkurs na najsmaczniejszy miód połączony z  degustacją, pogadanki na tematy pszczelarskie oraz występ zespołu folklorystycznego. 

Zeszłoroczne wydarzenie cieszyło się bardzo dużym zainteresowaniem uczestników. W tym roku z pewnością będzie podobnie!

Miejsce wydarzenia:

Muzeum Górnośląski Park Etnograficzny w Chorzowie
ul. Parkowa 25,
41-500 Chorzów

Zobacz również:

Wystawcy na Święcie Miodu w Skansenie WPKiW w Chorzowie 2015 (galeria zdjęć)

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2101

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Łosoś w musztardzie i miodzie

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Kuskus z warzywami, ziarnami i miodem

Zimowy torcik z żurawiną i kremem z białej czekolady

Krem jaglany z prażonym jabłkiem, rodzynkami i miodem

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie