Portal Pszczelarski

XIII Targi Pszczelarskie i Tradycyjnej Żywności w Karczowiskach

Na obrazku: baner promujący wydarzenie pt. XIII Targi Pszczelarskie i Tradycyjnej Żywności w Karczowiskach. Źródło: opracowanie własne.

wydarzenie pszczelarskie targi pszczelarskie sierpień 2015 2015 Karczowiska XIII Targi Pszczelarskie i Tradycyjnej Żywności w Karczowiskach Targi Pszczelarskie i Tradycyjnej Żywności w Karczowiskach PPHU Cecylia Badeńska Waldemar Badeński Małgorzata Guzowska P.P. Tomasz Łysoń Sp. z o.o. S.K. Regionalny Związek Pszczelarzy w Elblągu Paweł Chorbiński Dejavo Sergiej Kriuczkow Riverboat Ramblers Swing Orchestra

Na XIII Targi Pszczelarskie i Tradycyjnej Żywności w Karczowiskach, które odbędą się 1-2 sierpnia 2015 r., zapraszają ich organizatorzy: PPHU Cecylia Badeńska, Waldemar Badeński, Małgorzata Guzowska, P.P. Tomasz Łysoń Sp. z o.o. S.K. oraz Regionalny Związek Pszczelarzy w Elblągu z z/s w Starym Polu. Tegorocznemu wydarzeniu towarzyszyć będą Obchody 40-lecia Regionalnego Związku Pszczelarzy w Elblągu z/s w Starym Polu.

Program wydarzenia pt. XIII Targi Pszczelarskie i Tradycyjnej Żywności w Karczowiskach

1 sierpnia 2015 r. (sobota)

10:00 - Uroczyste otwarcie XIII Targów Pszczelarskich i Tradycyjnej Żywności w Karczowiskach

W tym czasie przewidziane jest wystąpienie Prezesa Regionalnego Związku Pszczelarzy w Elblągu, wręczenie nagród i wyróżnień dla zasłużonych pszczelarzy, prezentacja fotografii pasiek wchodzących w skład RZP w Elblągu oraz festiwal miodu.

14:00 - Koncert zespołu Dejavo oraz równośnie dla zainteresowanych: wykład pt. "Najnowsze metody zwalczania warrozy w sytuacji zmiany biologii pasożyta", który poprowadzi prof. dr hab. Paweł Chorbiński

18:00 - Zakończenie pierwszego dnia targów

 

2 sierpnia 2015 r. (niedziela)

9:50 - Msza Święta Polowa

10:30 - Oficjalne otwarcie drugiego dnia targów

11:00 - Blok gier i konkursów dla dzieci i dorosłych z nagrodami oraz równocześnie dla zainteresowach: wykład teoretyczny pt. "Jak założyć własną pasiekę?", który poprowadzi prof. dr hab. Paweł Chorbiński

13:30 - Koncert Sergieja Kriuczkowa i Riverboat Ramblers Swing Orchestra

14:00 - Zajęcia praktyczne pt. "Jak założyć własną pasiekę?", które poprowadzi prof. dr hab. Paweł Chorbiński

17:00 - Oficjalne zakończenie targów.

Czytaj również:

XVI Targi Pszczelarskie i Tradycyjnej Żywności w Karczowiskach

XV Targi Pszczelarskie i Tradycyjnej Żywności w Karczowiskach

XIV Targi Pszczelarskie i Tradycyjnej Żywności w Karczowiskach

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 4481

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Irlandzkie bułeczki owsiane z miodem

Ogórki z miodem

Panna cotta z miodem i orzechami włoskimi

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Szaszłyki z marynatą miodową