Portal Pszczelarski

Sałatka z kurczakiem, marynowanym pieprzem i miodem

Sałatka z kurczakiem, marynowanym pieprzem i miodem. Źródło zdjęcia: Eksplozja Smaku Autorka zdjęcia: Agnieszka Koza

przepis z miodem miód sałatka z miodem miodowy dressing sos z miodem kurczak z miodem filet z kurczaka z miodem

Po długotrwałym deszczu pragnienie zmiany pogody. W związku z tym zapamiętajcie moją dzisiejszą propozycję. Ta sałatka będzie idealna gdy nadejdzie fala czerwcowych upałów i nie będzie nam się chciało długo stać przy kuchni. Sałatka jest doskonale skomponowana ponieważ są tu, i zdrowe liście szpinaku, i kruchy kurczak, a przede wszystkim wspaniały dressing miodowy oraz marynowany pieprz, który jest jej ukoronowaniem.

Składniki:
-
1 filet z kurczaka,
- kilka pomidorków koktajlowych,
- 1 czerwona cebula,
- liście szpinaku,
- 2 łyżki marynowanego pieprzu.

Składniki na dressing:
-
2 łyżki musztardy dijon,
- 1 łyżka miodu,
- sól,
- świeżo mielony pieprz.

Wykonanie:
Zmieszać dokładnie składniki dressingu.

Kurczaka pokroić na małe kawałki i usmażyć na gorącym tłuszczu na rumiano. Odcedzić i wystudzić. Na talerzu ułożyć liście szpinaku oraz kawałki kurczaka, pokrojoną cebulę i pomidorki. Polać przygotowanym dressingiem. Na końcu rozłożyć ziarenka pieprzu.

Smacznego:)

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 1789

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kaczka po mazursku

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Słodka sałatka z kurczakiem

Fundacja Nasza Ziemia

Fundacja Nasza Ziemia

Partner serwisu

Organizacja pozarządowa założona w 1994 roku. Realizuje cele mające status pożytku publicznego, specjalizując się w edukacji ekologicznej i obywatelskiej.

Konkurs grantowy - Z Kujawskim pomagamy pszczołom

Wyniki konkursu grantowego - z Kujawskim pomagamy pszczołom

Wyniki konkursu grantowego Z Kujawskim pomagamy pszczołom II

Paulina Jamrozik

Paulina Jamrozik

Autorka tekstów oraz właścicielka Medis-online.pl

Założycielka Gabinetu Dietetycznego MEDIS. Na co dzień pomaga trwale zmienić nawyki żywieniowe swoim pacjentom. Pokazuje jak pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej, poprawić samopoczucie, samoocenę, a przede wszystkim zdrowie.

Domowy sposób na wzmocnienie odporności