Portal Pszczelarski

Targi Pszczelarskie ExpoApi 2014 w Sosnowcu

Źródło obrazków i informacji: exposilesia.pl

wydarzenie pszczelarskie targi pszczelarskie konferencja pszczelarska Targi Pszczelarskie ExpoApi wrzesień 2014 2014 Sosnowiec Centrum Targowo-Konferencyjne Expo Silesia Celina Habryka Oleksandr Antonowicz Miszczenko Alexandr Komissar Maria Zoń Wiesław Londzin Adam Kraus

Expo Silesia oraz Śląski Związek Pszczelarzy zapraszają na pierwszą edycję Targów Pszczelarskich ExpoApi. To wyjątkowe wydarzenie, które być może będzie miało charakter cykliczny, odbędzie się w Sosnowcu i potrwa dwa dni.

Zakres tematyczny targów obejmuje: "technologie, maszyny, sprzęt oraz urządzenia wymagane do instalacji, opieki i obsługi pasieki, odzież roboczą, ochronną i pszczelarską, produkty pszczele,  hodowle pszczół i pasieki hodowlane, pokarmy, leki i preparaty dla pszczół, rośliny pszczelarskie, pochodne dla farmaceutyków, zdrowej żywności, kosmetyków, apiterapię, akcesoria drukowane, akcesoria reklamowe, opakowania oraz organizacje i media branżowe".

Program Targów Pszczelarskich ExpoApi w Sosnowcu

Pierwszy dzień targów (20 września 2014 r.) jest przeznaczony na spotkania biznesowe face-to-face producentów, dostawców i dystrybutorów.

W drugi dzień targów (21 września 2014 r.), poza możliwością nawiązywania kontaktów biznesowych, organizatorzy przewidzieli Naukową Konferencję Pszczelarską, której program opublikowano poniżej.

Program Naukowej Konferencji Pszczelarskiej podczas Targów Pszczelarskich ExpoApi w Sosnowcu

9:30 - 10:00 - Uroczyste otwarcie konferencji i targów

10:00 - 10:45 - Celina Habryka (technolog żywności), Jakość handlowa miodu

10:45 - 11:30 - Oleksandr Antonowicz Miszczenko (Instytut Pszczelarski im. Petra Prokopowicza, Kijów), Rola pokarmów białkowych w żywieniu pszczół

11:30 - 12:15 - Alexandr Komissar (Wydawca czasopism pszczelarskich, Kijów), Wychów matek pszczelich z wykorzystaniem nukleusów

12:15 - 13:00 - Maria Zoń (PROVET S.C. Międzyrzecze Górne), Profilaktyka i leczenie najczęściej diagnozowanych chorób wirusowych

13:00 - 13:45 - Wiesław Londzin (SKOTAN S.A. Katowice), Optymalizacja produkcji pszczelarskiej na obszarach zurbanizowanych

13:45 - 14:15 - Adam Kraus (Agencja Rynku Rolnego Oddział Terenowy w Katowicach), Wsparcie rynku produktów pszczelich

 

Dane teleadresowe i godziny otwarcia Targów Pszczelarskich ExpoApi 2014 w Sosnowcu:

Centrum Targowo-Konferencyjne Expo Silesia
ul. Braci Mieroszewskich 124, 41-219 Sosnowiec

Otwarte od godziny 9 do 17

 

Wstęp płatny (5zł bilet ulgowy, 10zł bilet normalny). Zapraszamy!

 
 
 
Centrum Targowo-Konferencyjne
Expo Silesia
Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2259

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasteczka lekko miodowe

Żurawina z miodem i wanilią

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Ogórki z miodem

Pierniczki na miodzie