Portal Pszczelarski

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Na zdjęciu koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem. Autorka zdjęcia: Agata Kurzajak Źródło zdjęcia: Ziarenka Pieprzu

przepis z miodem miód miód akacjowy napój z miodem koktajl z miodem

Przepis na koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem.

Składniki:
- 80 dag truskawek
- 70-80 dag arbuza
- 3 łyżki płynnego miodu (użyłam akacjowego)
- łyżka soku z limonki lub cytryny
- listki mięty lub melisy do dekoracji

Wykonanie:
Zmiksuj owoce, dodaj miód, wymieszaj. Koktajl z czasem trochę zgęstnieje.

Na upalne dni warto go schłodzić, albo dodać kostki lodu.

Smacznego:)
 

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Skrzydełka z miodem i chilli

2. Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

3. Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

4. Szaszłyki z marynatą miodową

Odwiedź również mój blog Ziarenka Pieprzu

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2751

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Pancakes cytrynowe z miodem

Ciasto dyniowe z rabarbarem i miodem

Miodowa owsianka

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Pierniczki świąteczne z miodem

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie