Portal Pszczelarski

Bee Power i Enactus WSZiB nagrodzony w konkursie! Cz. 1.

Zespoły Enactusa - na czarno w centrum Enactus WSZiB. Źródło zdjęcia: Enactus WSZiB.

wydarzenie pszczelarskie 2014 Warszawa BeePower Konkurs Enactus Poland Enactus WSZiB Eco Driver Eco Leader

Zapraszamy do naszej relacji z konkursu Enactus Poland 2014. Mamy zaszczyt zaprezentować Państwu nasze osiągnięcia, trud pracy oraz sukces na konkursie zespołów Enactusa w Polsce.

Zespół Enactus w Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu w roku akademickim 2013/2014 (czwarty rok od reaktywacji), liczył 12 osób. To bardzo mało, ponieważ niektóre zespoły mają nawet 60 członków! Jednak dla nas nie stanowiło to wielkiego problemu. Dlatego realizację naszych projektów rozpoczęliśmy już we wrześniu.

Wyjazd do Warszawy na konkurs Enactus Poland 2014 był dla naszej drużyny ogromnym wyzwaniem. Biorąc pod uwagę fakt, iż jesteśmy studentami zaocznymi (więc każdy z nas gdzieś jeszcze pracuje bądź studiuje), musieliśmy zarządzać swoim czasem tak, aby ze wszystkim zdążyć. A terminy wciąż goniły.

Konkurs odbył się 2 czerwca b.r. w Teatrze Kamienica w Warszawie. Wzięły w nim udział drużyny Enactusa reprezentujące 9 uczelni w Polsce: Politechnikę Łódzką, Politechnikę Poznańską, Uniwersytet Gdański, Uniwersytet Łódzki, Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach, Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Uniwersytet Warszawski, Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego i Wyższą Szkołę Zarządzania i Bankowości w Poznaniu.

Mieliśmy zaszczyt zaprezentować nasze roczne osiągnięcia. W naszych projektach Eco Leader, Eco Driver i Bee Power, osiągnęliśmy naprawdę wiele. W pierwszym, podpowiadaliśmy, jak oszczędzać energię elektryczną, zwłaszcza w miejscu pracy. W projekcie Eco Driver namawialiśmy kierowców do bardziej ekonomicznej, ekologicznej i bezpiecznej jazdy. Była to trzecia i ostatnia edycja Eco Drivera. Projekt ten przekazaliśmy właścicielowi Ośrodka Szkolenia Kierowców Nadir. Kolejny, to Bee Power, który jest naszym największym projektem.

Ciąg dalszy relacji w artykule Bee Power i Enactus WSZiB nagrodzony w konkursie! Cz. 2.

Więcej zdjęć z naszej wyprawy do Warszawy w albumie: Enactus Poland 2014.

Enactus WSZiB

Enactus WSZiB

Partner serwisu

Zespół międzynarodowej organizacji studenckiej Enactus przy Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Jego głównym obszarem działalności jest planowanie i realizacja projektów o charakterze edukacyjno-biznesowym w ramach społecznie odpowiedzialnego biznesu (CSR).

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 1918

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Sałata rzymska z mandarynkami i ogórkiem

Owsiane mini batoniki z białą czekoladą i miodem

Krem jaglany z prażonym jabłkiem, rodzynkami i miodem

Fundacja Nasza Ziemia

Fundacja Nasza Ziemia

Partner serwisu

Organizacja pozarządowa założona w 1994 roku. Realizuje cele mające status pożytku publicznego, specjalizując się w edukacji ekologicznej i obywatelskiej.

Wyniki konkursu grantowego - z Kujawskim pomagamy pszczołom

Konkurs grantowy - Z Kujawskim pomagamy pszczołom

Wyniki konkursu grantowego Z Kujawskim pomagamy pszczołom II

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Pierniczki świąteczne z miodem

Ciasteczka lekko miodowe

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Chleb z szafranem i miodem

Chałka z szafranem i miodem

Bastani – perskie lody szafranowe