Na zdjęciu krem czekoladowo-owocowy z bazylią. Autorka zdjęcia: Ewelina Rękawek Źródło zdjęcia: Pyszne Wege
Polecam Wam ten deser – jest lekki, owocowo – czekoladowy, trochę zaskakujący w smaku. :) Zresztą, spróbujcie sami!
Składniki (na 2 porcje):
- pół szklanki wody kokosowej,
- 2 banany,
- sok z 1 limonki,
- 1 duże jabłko,
- 2 łyżki obranych pistacji,
- 1 łyżka suszonych płatków kokosowych (użyłam ekologicznych płatków SYMBIO),
- 1 łyżka miodu,
- 2 łyżki kakao,
- 4-5 listków świeżej bazylii + listki do dekoracji.
Wykonanie:
Wodę kokosową wlewamy do blendera. Dodajemy obrane banany, jabłko, sok z limonki, miód, bazylię i kakao. Blendujemy na gładką masę.
Połowę kremu przekładamy do pucharków. Wsypujemy warstwę płatków kokosowych i posiekanych pistacji. Przykrywamy resztą kremu.
Wstawiamy do lodówki na co najmniej pół godziny.
Przed podaniem dekorujemy listkami bazylii.
Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:
1. Torcik naleśnikowy z miodem
2. Szarlotka z karmelizowanymi migdałami
3. Nugat z orzechami, żurawiną i miodem
4. Zimowy torcik z żurawiną i kremem z białej czekolady
5. Sałata rzymska z mandarynkami i ogórkiem
6. Krążki owsiane z żurawiną i miodem
7. Amarantusowe batoniki z miodem
8. Korzenna sałatka z tofu i miodem na jabłkach
9. Tofu smażone w ziołach z miodem
10. Szpinak z gruszką, pomarańczą i miodem
11. Gniazda z ciasta kataifi z miodem
12. Amarantus z miodem i migdałami
13. Kuskus z warzywami, ziarnami i miodem
14. Ciasto kukurydziane z wiśniami na miodzie
15. Pierniczki z miodem na święta - wersja 1
16. Pierniczki z miodem na święta - wersja 2
17. Owsiane mini batoniki z białą czekoladą i miodem
18. Krem jaglany z prażonym jabłkiem, rodzynkami i miodem
Odwiedź mój blog kulinarny: Pyszne Wege
blondynekkrk
2016-06-11 08:13:35
Drogi Użytkowniku,
informujemy, że z dniem 03 października 2015 r. Marcin Balana Grupa Balana z siedzibą w Naramie przeniosła całość prowadzonego Portalu PortalPszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER z siedzibą w Narama 214, 32-095 Iwanowice.
Tym samym od 04 października 2015 r. zmienia się administrator Twoich danych osobowych. Jednocześnie podkreślamy, że zmianie nie ulegną zasady ochrony i przetwarzania Twoich danych osobowych, w tym korzystania z Usług świadczonych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl. Szczegółowe informacje nt. wykorzystania danych osobowych znajdziesz w Regulaminie Serwisu PortalPszczelarski.pl.
Przypominamy, że zawsze masz prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania, a także żądania zaprzestania ich przetwarzania i prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.
W związku z powyższym prosimy Cię o wyrażenie zgody na zmianę Administratora Danych Osobowych poprzez zaakceptowanie poniższych klauzul:
"Wyrażam zgodę na przejście ogółu praw i obowiązków Marcin Balana Grupa Balana wynikających ze świadczenia na moją rzecz Usług w domenie portalpszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER"
"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celach marketingowych."
"Wyrażam zgodę na otrzymywanie na podany adres e-mail informacji handlowej wysłanej przez Jacek Balana EL-TER w imieniu własnym lub na zlecenie jej partnerów."
"Oświadczam, że zapoznałem się i akceptuję treść Regulaminu Konta oraz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celu realizacji zamawianych usług."
"Akceptuję Regulamin Konta oraz Regulamin Serwisu PortalPszczelarski.pl i zobowiązuję się do ich przestrzegania."
Jeżeli potrzebujesz czasu na zastanowienie zapoznaj się z poniższą informacją, w terminie 30 dni od wyświetlenia tego komunikatu możesz zrezygnować z korzystania z Usługi realizowanych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl poprzez usunięcie konta. Pamiętaj jednak, że brak reakcji w powyższym terminie będzie równoznaczny z wyrażeniem zgody na wyżej wymienione zmiany.
W przypadku kliknięcia "Rezygnuję z posiadania konta" Twoje konto (a z nim dane osobowe) zostanie usunięte do 24 godzin od momentu przyjęcia zgłoszenia.