Portal Pszczelarski

Konferencja Pszczelarska: Gospodarka Pasieczna i Wychów Matek w sezonie 2015

Na obrazku: informacja o konferencji pszczelarskiej w Ustroniu. Źródło obrazka: animatedcliparts.net/wp-content/uploads/2013/02/bee-clip-art-AT-2.png

wydarzenie pszczelarskie konferencja pszczelarska styczeń 2015 2015 Ustroń Zlot Zapylaczy Mariusz Chachuła Tomasz Kędziora

Chciełbym serdecznie zaprosić wszystkich pszczelarzy i miłośników pszczół na "Zlot Zapylaczy".

Wydarzenie odbędzie się w dniach 12-14 stycznia 2015 roku. Impreza ta wcześniej odbywała się na Mazurach w lecie lecz organizatorzy postanowili przenieść ją na zimę, ze względu na duże zainteresowanie. Ta 3 dniowa impreza odbędzie się w Hotelu Fero przy ulicy Sanatoryjnej w Ustroniu. Dostępna liczba miejsc to około 160. Organizator przewiduje noclegi z wyżywieniem, dla osób zainteresowanych wykupieniem pełnego pakietu konferencyjnego. Wskazany jest pośpiech ponieważ miejsca bardzo szybko się zapełniają.

Program konferencji pszczelarskiej pt. "Gospodarka Pasieczna i Wychów Matek w sezonie 2015"

12 styczeń 2015 (poniedziałek)

14:00 - Zakwaterowanie uczestników konferencji

17:00 - Uroczyste powitanie gości na kolacji bankietowej

17:30 - 23:00 - Luźna dyskusja pszczelarska i integracja uczestników konferencji

 

13 styczeń 2015 (wtorek)

7:00 - 9:00 - Śniadanie

9:00 - 9:15 - Otwarcie cyklu wykładów

9:15 - 11:30 - Mariusz Chachuła - Wychów matek pszczelich w warunkach domowych

11:30 - 11:40 - Przerwa kawowa

11:40 - 13:00 - Mariusz Chachuła - Wychów matek pszczelich z wykorzystaniem starterów

13:00 - 14:00 - Obiad

14:15 - 15:30 - Tomasz Kędziora - Gospodarka pasieczna - przygotowanie do sezonu

15:30 - 15:45 - Przerwa kawowa

15:45 - 17:30 - Tomasz Kędziora - Gospodarka pasieczna - przygotowanie do sezonu

17:30 - 18:00 - Zakończenie konferencji

18:00 - 23:00 - Indywidualne rozmowy podczas kolacji bankietowej

 

14 styczeń 2015 (środa)

8:00 - 10:00 - Śniadanie

10:00 - 12:00 - Indywidualne rozmowy

Niewątpliwie najważniejszy jest 2 dzień kiedy to odbywać się będą wykłady, które będą prowadzone przez Panów Tomasza Kędziora i Mariusza Chachułę. Obaj Panowie prowadzą własne pasieki i są wykładowcami w Pszczelej Woli. Na pewno warto wykorzystać zimowy czas (kiedy nasze pszczoły czekają w ulach na kolejny sezon) na dyskusje w większym gronie, porównanie doświadczeń i nawiązanie znajomości.

Rezerwacje miejsc pod adresem marketing2@hotelfero.pl Wymagana jest zaliczka. Więcej informacji pod nr telefonu: 0-33 863-40-13, 604-797-781 i 507-032-110.

Nie czekajcie więc drodzy miłośnicy pszczół! Rezerwujcie miejsca i do zobaczenia w Ustroniu. Warto podpytać wśród znajomych pszczelarzy i wybrać się większą grupą. Osoby z Dolnego Śląska zainteresowane wspólnym transportem, proszę o kontakt na adres: admin@slezanskiemiody.com

Daniel Borak

Daniel Borak

Autor tekstów

Właściciel gospodarstwa pasiecznego Ślężańskie Miody i serwisu partnerskiego www.slezanskiemiody.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 4849

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2014-11-10 08:07:41

Ja bym traktował tę konferencję bardziej jako spotkanie się ze znajomymi lub ewentualnie poznanie nowych kolegów po fachu. Dlaczego? Bo tak na prawdę tylko we wtorek coś się dzieje. Łącznie 6 godzin wykładów. Nie wiem jaki koszt takiej imprezy?

Lagnapis 2014-11-11 21:41:04

Całościowo to koszt około 500 zł za konferencje + noclegi. Dolicz dojazd i wyjdzie. Można też na same wykłady przyjechać. Z tego co pamiętam to 150 zł. Masz rację tylko we Wtorek coś się będzie działo, ale zawsze warto poznać nowych ludzi z tymi samymi pasjami.
Pozdrawiam,
Daniel Borak

michal1972 2014-11-13 22:51:24

Zapowiada się interesująco. Martwi mnie tylko to, że za konferencje pszczelarskie bierze się hotel a nie pszczelarze...



  Współpracują z portalem:

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Łosoś w musztardzie i miodzie

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Podział miodów pitnych

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Propolis - produkt pszczeli

Miód - produkt pszczeli

Pszczelarz, a kto to taki?