Portal Pszczelarski

I Konferencja Lubelskiego Stowarzyszenia Pszczółka

Powyżej logo Lubuskiego Stowarzyszenia "Pszczółka".

wydarzenia pszczelarskie konferencja pszczelarska szkolenie pszczelarskie kwiecień 2014 2014 Konferencja Lubuskiego Stowarzyszenia Pszczółka Lubuskie Stowarzyszenie Pszczółka LS Pszczółka Tomasz Kędziora Mirosław Worobik Mariusz Chachuła Bożena Stępień

Lubelskie Stowarzyszenie Pszczelarzy Pszczółka zaprasza na konferencję pszczelarską. I Konferencja Lubelskiego Stowarzyszenia Pszczółka odbędzie się w pierwszy weekend kwietnia 2014 r. w Pszczelej Woli.

Program I Konferencji Lubuskiego Stowarzyszenia Pszczółka:

4 kwiecień 2014 r. (piątek)

07:45 - 08:15 - Śniadanie
08:15 - 08:30 - Uroczyste otwarcie konferencji
08:30 - 10:00 - "Pierwszy przegląd wiosenny, ocena rodzin pszczelich, stan zapasów i pierzgi." cz. 1 - mgr inż Tomasz Kędziora
10:00 - 10:15 - Przerwa kawowa
10:15 - 11:45 - "Pierwszy przegląd wiosenny, ocena rodzin pszczelich, stan zapasów i pierzgi." cz. 2 - mgr inż Tomasz Kędziora
11:45 - 12:00 - Przerwa kawowa
12:00 - 13:30 - "Powiększanie pasieki, produkcja odkładów w warunkach Lubelszczyzny" cz. 1 - mgr inż. Tomasz Kędziora
13:30 - 14:30 - Przerwa obiadowa
14:30 - 16:00 - "Powiększanie pasieki, produkcja odkładów w warunkach Lubelszczyzny" cz. 2 - mgr inż. Tomasz Kędziora
16:00 - 16:15 - Przerwa kawowa
16:15 - 17:45 - "Powiększanie pasieki, produkcja odkładów w warunkach Lubelszczyzny" cz. 3 - mgr inż. Tomasz Kędziora
18:00 - 18:45 - Kolacja

5 kwietnia 2014 r. (sobota)

07:30 - 08:30 - Śniadanie
08:30 - 10:00 - "Podstawowe warunki korzystnego prowadzenia pasieki" cz. 1 - Mirosław Worobik
10:00 - 10:15 - Przerwa kawowa
10:15 - 11:45 - "Podstawowe warunki korzystnego prowadzenia pasieki" cz. 2 - Mirosław Worobik
11:45 - 12:00 - Przerwa kawowa
12:00 - 13:30 - "Jak wyhodować dobrą matkę pszczelą: wychów, unasiennianie, poddawanie" cz. 1 - Mariusz Chachuł
13:30 - 14:30 - Przerwa obiadowa
14:30 - 16:00 - "Jak wyhodować dobrą matkę pszczelą: wychów, unasiennianie, poddawanie" cz. 2 - Mariusz Chachuł
16:00 - 16:15 - Przerwa kawowa
16:15 - 17:45 - "Jak wyhodować dobrą matkę pszczelą: wychów, unasiennianie, poddawanie" cz. 3 - Mariusz Chachuł
18:00 - 18:45 - Kolacja

6 kwietnia 2014 r. (niedziela)

07:30 - 08:00 - Śniadanie
08:00 - 09:30 - "Pierwszy przegląd wiosenny, ocena rodzin pszczelich, stan zapasów i pierzgi" cz. 1 - mgr inż. Tomasz Kędziora
09:30 - 09:45 - Przerwa kawowa
09:45 - 10:30 - "Pierwszy przegląd wiosenny, ocena rodzin pszczelich, stan zapasów i pierzgi" cz. 2 - mgr inż. Tomasz Kędziora 
10:30 - 11:15 - "Zajęcia praktyczne" cz. 1 - mgr inż. Tomasz Kędziora 
11:15 - 11:30 - Przerwa kawowa
11:30 - 13:00 - "Zajęcia praktyczne" cz. 2 - mgr inż. Tomasz Kędziora
13:00 - 13:30 - Przerwa obiadowa
13:30 - 15:00 - "Marketing produktów pszczelich" cz. 1 - Bożena Stępień
15:00 - 15:15 - Przerwa kawowa
15:15 - 16:45 - "Marketing produktów pszczelich" cz. 2 - Bożena Stępień
17:00 - 17:45 - Kolacja
17:45 - 18:00 - Uroczyste zakończenie konferencji

Konferencja pszczelarska jest bezpłatna dla członków Lubuskiego Stowarzyszenia Pszczółka. Opłata za osobodzień dla niezrzeszonych pszczelarzy i innych osób, które chcą wziąć udział w konferencji zobowiązane są do uiszczenia opłaty w wysokości 60 zł za osobodzień. Opłata zawiera w sobie udział w konferencji, wyżywienie i nocleg.

W celu zgłoszenia swojego udziału prosi się o kontakt telefoniczny: 81 562-80-76 lub 504-136-707 bądź mailowy: biuro@lspszczolka.pl                  

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2243

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Bananowe chipsy z miodem

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Żurawina z miodem i wanilią

Ciasteczka lekko miodowe

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Konopie indyjskie i ich wpływ na pszczoły

Royalaktyna a rozwój matki pszczelej

Webinarium Kim & Jim show: I bought bees. Now what? 2016