Portal Pszczelarski

XXII Forum Pszczelarzy w Przysieku

Powyższy obrazek przedstawia informacje dotyczące XXII Forum Pszczelarzy w Przysieku k. Torunia. Projekt własny.

wydarzenie pszczelarskie konferencja pszczelarska szkolenie pszczelarskie forum pszczelarskie marzec 2014 2014 Przysiek Przysiek k. Torunia Forum Pszczelarzy w Przysieku Regionalny Związek Pszczelarzy w Toruniu KPODR Oddział w Przysieku Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego

Regionalny Związek Pszczelarzy w Toruniu wraz z Kujawsko-Pomorskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Minikowie Oddział w Przysieku zapraszają wszystkich pszczelarzy i miłośników pszczół na dwudziestą drugą edycję Forum Pszczelarzy.

XXII Forum Pszczelarzy odbędzie się 29 marca 2014 r. w Oddziale Doradztwa Rolniczego w Przysieku k. Torunia (Zławieś Wielka 87-134 Toruń). Forum objęli patronatem: Marszałek Województwa Kujawsko-Pomorskiego - pan Piotr Całbecki oraz Wojewoda Kujawsko-Pomorski - pani Ewa Mes.

Program XXII Forum Pszczelarzy w Przysieku

29 marca 2014 r. (sobota)

9:00 - 9:05 - Otwarcie forum przez dyrektora KPODR w Minikowie
9:00 - 9:15 - Wręczenie odznaczeń
9:15 - 9:25 - Wystąpienie pana Tadeusza Dussa (prezesa RZP w Toruniu)
9:30 - 11:00 - mgr Tomasz Strojny (Pasieka nad Nowinką) - Który syrop wybrać do dokarmiania pszczół, izoglukozę czy inwert?
11:00 - 11:15 - Przerwa kawowa
11:15 - 12:45 - mgr inż. Jerzy Tombacher - Prawo rozwoju rodziny pszczelej - przygotowanie rodzin do wczesnych pożytków
12:45 - 13:20 - Tadeusz Sabat (prezydent PZP) - Aktualna sytuacja w pszczelarstwie
13:20 - 13:30 - Czas na dyskusję
13:30 - 14:20 - mgr inż. Michał Morelowski - Rola probiotyków - Apifarmy i Apibiofarmy w gospodarce pasiecznej

Impreza realizowana jest przy udziale środków pomocowych PROW Urzędu Marszałkowskiego w Toruniu i ma charakter edukacyjno-handlowy. Oznacza to, że w trakcie jej trwania będą wystawcy sprzętu pszczelarskiego oraz wydawnictwa z drukowanymi pozycjami pszczelarskimi.

Udział w XXII Forum Pszczelarzy w Przysieku jest bezpłatny.

Kontakt do organizatorów:
- Regionalny Związek Pszczelarzy w Toruniu, ul. Środkowa 11, Tadeusz Dussa (prezes) tel. 501 180 974, e-mail: rzp-torun@tlen.pl
- KPODR Oddział w Przysieku, Piotr Stelmaszak tel. 601 664 415, e-mail: piotr.stelmaszak@kpodr.pl

Zobacz również:

XXV Forum Pszczelarzy w Przysieku

XXIV Forum Pszczelarzy w Przysieku

XXIII Forum Pszczelarzy w Przysieku

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2999

Komentarze z forum pszczelarskiego

Lukasz_Baniak 2014-03-26 16:47:00

Kawał drogi niestety ale zapowiada się ciekawie. Na pewno młodzi pszczelarze albo ci co chcą zacząć przygodę powinni się tam udać. By na forum nie zawracali głowy hehe

blondynekkrk 2014-03-28 11:28:25

Z Krakowa także :/ niby można przez Łódź ale nie wiem czy na 1 dzień wycieczka warta zachodu...



  Współpracują z portalem:

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Royalaktyna a rozwój matki pszczelej

Pszczoła na kofeinie i miód kawowy

Webinarium Kim & Jim show: I bought bees. Now what? 2016

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Krem czekoladowo-owocowy z bazylią

Zimowy torcik z żurawiną i kremem z białej czekolady

Kuskus z warzywami, ziarnami i miodem

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Pierniczki świąteczne z miodem

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Miodowe ciasto z sezamową bezą