Portal Pszczelarski

Opowiemy faktów full, jak w biznesie działa ul

Na rysunku powyżej plakat z zaproszeniem na prelekcje pana Adriana Suszki. Źródło rysunku: Enactus WSZiB.

wydarzenie pszczelarskie szkolenie pszczelarskie prelekcja pszczelarska marzec 2014 2014 Poznań Enactus WSZiB Adrian Suszka

Zapraszamy serdecznie na prelekcję Pana Adriana Suszki, która odbędzie się w dniu 22 marca 2014 r. o godzinie 12:00 w budynku Wyższej Szkoły Zarządzania i Bankowości przy ul. Roboczej 4 w Poznaniu.

Tematyką prelekcji będzie:

- problem ginięcia pszczół,

- proces powstawania miodu,

- prowadzenie biznesu pszczelarskiego,

- rozpoznawanie prawdziwego miodu,

czyli faktów full, jak w biznesie działa ul.

Zaplanowana jest także sesja, podczas której p. Suszka będzie odpowiadał na pytania uczestników. Podczas spotkania będzie można zakupić prawdziwy miód pochodzący z pasieki pana Adriana Suszki.  

Wstęp na wydarzenie jest wolny.

Zapraszamy do lektury sprawozdania z tego wydarzenia w artykule: BeePower - prelekcja p. Adriana Suszki.

Enactus WSZiB

Enactus WSZiB

Partner serwisu

Zespół międzynarodowej organizacji studenckiej Enactus przy Wyższej Szkole Zarządzania i Bankowości w Poznaniu. Jego głównym obszarem działalności jest planowanie i realizacja projektów o charakterze edukacyjno-biznesowym w ramach społecznie odpowiedzialnego biznesu (CSR).

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2760

Komentarze z forum pszczelarskiego

tulipan 2019-03-22 20:57:48

kto bedzie oplacal za prelekcje czy pszczelarz bedzie odprowadzal podatki do fiskusa

tulipan 2019-03-22 21:01:41

u nas w zrzeszeniu tez mamy takie zamiary tylko milosnicy pszczol niechca papierkowej kontroli ze strony fiskusa



  Współpracują z portalem:

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Biały miód leśny z Mount Oku

Pszczoły olbrzymie i czarny miód leśny

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 2.

Karolina Wronowska

Karolina Wronowska

Studentka biologii stosowanej na Uniwersytecie Rolniczym im. Hugona Kołłątaja w Krakowie. Prowadzi badania na temat profilaktyki i zwalczania warrozy u pszczoły miodnej.

Oddziaływanie Varroa destructor na rodzinę pszczelą

Stan warrozy w pasiekach za pomocą obserwacji osypu zimowego - badanie

Varroa sp. jako immunosupresor chorób wirusowych

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym