Portal Pszczelarski

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą

Na zdjęciu surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą. Autorka zdjęcia: Mirka Lenarcik Źródło zdjęcia: Gotowanie pod gruszą

przepis z miodem miód surówka z kiszonej kapusty z miodem surówka z miodem

Zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na surówkę z kiszonej kapusty z dodatkiem miodu i pomarańczy.

Składniki:
- 0,5 kg kapusty kiszonej,
- 2 jabłka,
- 3 marchewki,
- 2 cebule,
- 1 pomarańcza,
- 2 łyżki oliwy,
- 2 łyżki miodu,
- pieprz,
- sól.

Wykonanie:
Kapustę odcisnąć, drobno pokroić. Marchew, cebulę oraz jabłka (można ze skórką) utrzeć. Pomarańczę obrać, wypestkować, pokroić w kostkę. Wymieszać warzywa. Popieprzyć oraz posolić. W miseczce wymieszać oliwę z miodem. Dodać sos do surówki. W razie potrzeby doprawić surówkę solą, pieprzem lub miodem (zależy od tego jak kwaśna jest kapusta).

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Piernik sułtański 

2. Nan-e qandi

3. Chleb z szafranem i miodem

4. Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu 

5. Bastani – perskie lody szafranowe

6. Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

7. Konfitura z melona z imbirem i miodem

8. Chałka z szafranem i miodem

Odwiedź również mój blog kulinarny: Gotowanie pod gruszą

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2451

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy!

Weź udział w dyskusji:

Zaloguj się lub zarejestruj

Miejsce na Twoją reklamę
EL-TER biuro projektowe Kraków
filmowanie wesel, video zaproszenia, podziękowania video dla rodziców Kraków i okolice Miejsce na Twoją reklamę

Drogi Użytkowniku,

informujemy, że z dniem 03 października 2015 r. Marcin Balana Grupa Balana z siedzibą w Naramie przeniosła całość prowadzonego Portalu PortalPszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER z siedzibą w Narama 214, 32-095 Iwanowice.

Tym samym od 04 października 2015 r. zmienia się administrator Twoich danych osobowych. Jednocześnie podkreślamy, że zmianie nie ulegną zasady ochrony i przetwarzania Twoich danych osobowych, w tym korzystania z Usług świadczonych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl. Szczegółowe informacje nt. wykorzystania danych osobowych znajdziesz w Regulaminie Serwisu PortalPszczelarski.pl.

Przypominamy, że zawsze masz prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania, a także żądania zaprzestania ich przetwarzania i prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.

W związku z powyższym prosimy Cię o wyrażenie zgody na zmianę Administratora Danych Osobowych poprzez zaakceptowanie poniższych klauzul:
"Wyrażam zgodę na przejście ogółu praw i obowiązków Marcin Balana Grupa Balana wynikających ze świadczenia na moją rzecz Usług w domenie portalpszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER" "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celach marketingowych."
"Wyrażam zgodę na otrzymywanie na podany adres e-mail informacji handlowej wysłanej przez Jacek Balana EL-TER w imieniu własnym lub na zlecenie jej partnerów."
"Oświadczam, że zapoznałem się i akceptuję treść Regulaminu Konta oraz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celu realizacji zamawianych usług."
"Akceptuję Regulamin Konta oraz Regulamin Serwisu PortalPszczelarski.pl i zobowiązuję się do ich przestrzegania."

Jeżeli potrzebujesz czasu na zastanowienie zapoznaj się z poniższą informacją, w terminie 30 dni od wyświetlenia tego komunikatu możesz zrezygnować z korzystania z Usługi realizowanych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl poprzez usunięcie konta. Pamiętaj jednak, że brak reakcji w powyższym terminie będzie równoznaczny z wyrażeniem zgody na wyżej wymienione zmiany.

W przypadku kliknięcia "Rezygnuję z posiadania konta" Twoje konto (a z nim dane osobowe) zostanie usunięte do 24 godzin od momentu przyjęcia zgłoszenia.