Portal Pszczelarski

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą

Na zdjęciu surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą. Autorka zdjęcia: Mirka Lenarcik Źródło zdjęcia: Gotowanie pod gruszą

przepis z miodem miód surówka z kiszonej kapusty z miodem surówka z miodem

Zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na surówkę z kiszonej kapusty z dodatkiem miodu i pomarańczy.

Składniki:
- 0,5 kg kapusty kiszonej,
- 2 jabłka,
- 3 marchewki,
- 2 cebule,
- 1 pomarańcza,
- 2 łyżki oliwy,
- 2 łyżki miodu,
- pieprz,
- sól.

Wykonanie:
Kapustę odcisnąć, drobno pokroić. Marchew, cebulę oraz jabłka (można ze skórką) utrzeć. Pomarańczę obrać, wypestkować, pokroić w kostkę. Wymieszać warzywa. Popieprzyć oraz posolić. W miseczce wymieszać oliwę z miodem. Dodać sos do surówki. W razie potrzeby doprawić surówkę solą, pieprzem lub miodem (zależy od tego jak kwaśna jest kapusta).

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Piernik sułtański 

2. Nan-e qandi

3. Chleb z szafranem i miodem

4. Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu 

5. Bastani – perskie lody szafranowe

6. Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

7. Konfitura z melona z imbirem i miodem

8. Chałka z szafranem i miodem

Odwiedź również mój blog kulinarny: Gotowanie pod gruszą

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 5113

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Żurawina z miodem i wanilią

Miodowe ciasto z sezamową bezą

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016