Portal Pszczelarski

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą

Na zdjęciu surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą. Autorka zdjęcia: Mirka Lenarcik Źródło zdjęcia: Gotowanie pod gruszą

przepis z miodem miód surówka z kiszonej kapusty z miodem surówka z miodem

Zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na surówkę z kiszonej kapusty z dodatkiem miodu i pomarańczy.

Składniki:
- 0,5 kg kapusty kiszonej,
- 2 jabłka,
- 3 marchewki,
- 2 cebule,
- 1 pomarańcza,
- 2 łyżki oliwy,
- 2 łyżki miodu,
- pieprz,
- sól.

Wykonanie:
Kapustę odcisnąć, drobno pokroić. Marchew, cebulę oraz jabłka (można ze skórką) utrzeć. Pomarańczę obrać, wypestkować, pokroić w kostkę. Wymieszać warzywa. Popieprzyć oraz posolić. W miseczce wymieszać oliwę z miodem. Dodać sos do surówki. W razie potrzeby doprawić surówkę solą, pieprzem lub miodem (zależy od tego jak kwaśna jest kapusta).

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Piernik sułtański 

2. Nan-e qandi

3. Chleb z szafranem i miodem

4. Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu 

5. Bastani – perskie lody szafranowe

6. Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

7. Konfitura z melona z imbirem i miodem

8. Chałka z szafranem i miodem

Odwiedź również mój blog kulinarny: Gotowanie pod gruszą

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 6636

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Szaszłyki z marynatą miodową

Skrzydełka z miodem i chili

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Praca na etat a pasieka do 80 pni

Przygotowanie projektów w ramach programu Wsparcia Rynku Produktów Pszczelich 2016/2017

Sprzedaż miodu przez Internet - opodatkowanie

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Podział miodów pitnych