Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą
Zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na surówkę z kiszonej kapusty z dodatkiem miodu i pomarańczy.
Składniki:
- 0,5 kg kapusty kiszonej,
- 2 jabłka,
- 3 marchewki,
- 2 cebule,
- 1 pomarańcza,
- 2 łyżki oliwy,
- 2 łyżki miodu,
- pieprz,
- sól.
Wykonanie:
Kapustę odcisnąć, drobno pokroić. Marchew, cebulę oraz jabłka (można ze skórką) utrzeć. Pomarańczę obrać, wypestkować, pokroić w kostkę. Wymieszać warzywa. Popieprzyć oraz posolić. W miseczce wymieszać oliwę z miodem. Dodać sos do surówki. W razie potrzeby doprawić surówkę solą, pieprzem lub miodem (zależy od tego jak kwaśna jest kapusta).
Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:
2. Nan-e qandi
4. Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu
5. Bastani – perskie lody szafranowe
6. Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem
7. Konfitura z melona z imbirem i miodem
8. Chałka z szafranem i miodem
Odwiedź również mój blog kulinarny: Gotowanie pod gruszą
Liczba wyświetleń artykułu: 7333
Komentarze z forum pszczelarskiego
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!