Portal Pszczelarski

I Mielecka Konferencja Pszczelarska

Na obrazku: baner z informacją o I Mieleckiej Konferencji Pszczelarskiej. Źródło obrazka: materiały nadesłane przez organizatora.

konferencja pszczelarska Mielecka Konferencja Pszczelarska I Mielecka Konferencja Pszczelarska luty 2015 2015 Mielec Lubelskie Towarzystwo Pszczelnicze Zbigniew Pęcak Zbigniew Kołtowski Helena Rybak Chmielewska Jerzy Skiba

Lubelskie Towarzystwo Pszczelnicze zaprasza wszystkich pszczelarzy na wyjątkowe wydarzenie - I Mielecką Konferencję Pszczelarską. Odbędzie się ona 21 lutego 2015 roku w Samorządowym Centrum Kultury w Mielcu (al. Niepodległości 7, 39-300 Mielec).

Aby móc wziąć udział w niniejszym wydarzeniu należy przesłać do 15 lutego 2015 roku włącznie na adres organizatorów wypełnioną kartę zgłoszeniową uczestnika oraz dokonać opłaty rejestracyjnej na konto organizatora. Osoby, które przeleją środki otrzymają paragon. Na specjalne życzenie będą także wystawiane faktury.

Opłata rejestracyjna jest uzależniona od wybranego wariantu:

Wariant z obiadem (45zł brutto) zawiera udział w konferencji, płytę z filmem DVD z konferencji oraz obiad;

Wariant bez obiadu (25zł brutto) zawiera udział w konferencji oraz płytę z filmem DVD z konferencji.

Opłaty rejestracyjnej należy dokonywać na konto firmy:
"SKORPION" Włodzimierz Gumienny
ul. Wojska Polskiego 3 hala 7, 39-300 Mielec
Nr konta: 36 1020 4913 0000 9502 0041 4821
Z dopiskiem "Konferencja Pszczelarska"

Zaś karty zgłoszeniowe należy przesyłać na adres:
ITL Kamiński Zbigniew
ul. Wojsławska 30A, 39-300 Mielec
Telefon: 17 583 25 46 lub 608 890 147
E-mail: itlmielec@poczta.onet.pl

Program I Mieleckiej Konferencji Pszczelarskiej pt. "Aktualne problemy mające wpływ na efektywną gospodarkę pasieczną"

21. luty 2015 r. (sobota)

9:00 - 9:15 - Uroczyste otwarcie konferencji

9:15 - 10:15 - Zbigniew Pęcak - Całoroczna gospodarka pasieczna ze szczególnym uwzględnieniem późnych pożytków pszczelich

10:15 - 12:00 - Zbigniew Kołtowski - Bioróżnorodność pożytków pszczelich szansą dla pszczelarzy na wyższe zbiory miodu

12:00 - 13:00 - Przerwa obiadowa

13:00 - 13:45 - Helena Rybak Chmielewska - W trosce o jakość polskiego miodu

13:45 - 14:30 - Helena Rybak Chmielewska - Propolis jako źródło antyutleniaczy

14:30 - 16:00 - Jerzy Skiba - Węza bez tajemnic

16:00 - 16:15 - Przerwa kawowa

16:15 - 17:15 - Zbigniew Pęcak - Warroza - profilaktyka i terapia

17:15 - 17:45 - Zbigniew Pęcak - Próby selekcji pszczół odpornych na warrozę

17:45 - 19:00 - Czas przeznaczony na dyskusje


Osoby zainteresowane przyjazdem w przeddzień konferencji zobligowane są do samodzielnego dokonania rezerwacji i opłat noclegów. Lista sugerowanych noclegów znajduje się w dokumencie do pobrania: Komunikat konferencyjny.

Ewentualne pytania należy kierować do organizatorów:
ITL Kamiński Zbigniew
ul. Wojsławska 30A,
39-300 Mielec
tel/fax: 17 583 25 46
E-mail: itlmielec@poczta.onet.pl

Dokumenty do pobrania:

Karta zgłoszenia na konferencję (wersja pdf)

Karta zgłoszenia na konferencję (wersja WORD)

Program konferencji

Komunikat konferencyjny

Zobacz również:

II Mielecka Konferencja Pszczelarska

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2535

Komentarze z forum pszczelarskiego

factis 2015-01-15 11:30:16

25 zł to nie dużo aby wziąć udział w takiej konferencji. Niestety Mielec jest bardzo daleko ode mnie i koszty dojazdu wielokrotnie przewyższyłyby cenę konferencji.



  Współpracują z portalem:

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Pieczone przepiórki miodowo-cynamonowe z kremem z pieczarek

Kaczka po mazursku

Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Szaszłyki z marynatą miodową

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Skrzydełka z miodem i chili

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Ogórki z miodem

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem