Na zdjęcia udka z kurczaka z ketchupem i miodem. Autorka zdjęcia: Magdalena Faltyn Źródło zdjęcia: Kuchnia Krokusia
Składniki:
- 4 udka z kurczaka,
- 2 łyżki miodu,
- 4-5 łyżek ketchupu,
- 3 ząbki czosnku,
- papryka słodka,
- papryka ostra,
- czubryca,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
Udka myjemy, osuszamy.
Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy miód, ketchup i przyprawy – mieszamy. Tak przygotowaną marynatą smarujemy udka.
Wkładamy do “rękawa foliowego” i zamykamy.
Wkładamy do piekarnika temperatura 180 stopni na 45 minut. Po tym czasie wyciągamy i delikatnie rozcinamy worek (uważamy, żeby się nie poparzyć).
Ponownie wkładamy do piekarnika na ok 20 minut, żeby zapiekła się skórka.
Smacznego!!!
Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:
1. Łosoś w musztardzie i miodzie
2. Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym
3. Marchewka z jabłkiem i miodem
4. Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili
Odwiedź mój blog kulinarny: Kuchnia Krokusia
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy!
Drogi Użytkowniku,
informujemy, że z dniem 03 października 2015 r. Marcin Balana Grupa Balana z siedzibą w Naramie przeniosła całość prowadzonego Portalu PortalPszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER z siedzibą w Narama 214, 32-095 Iwanowice.
Tym samym od 04 października 2015 r. zmienia się administrator Twoich danych osobowych. Jednocześnie podkreślamy, że zmianie nie ulegną zasady ochrony i przetwarzania Twoich danych osobowych, w tym korzystania z Usług świadczonych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl. Szczegółowe informacje nt. wykorzystania danych osobowych znajdziesz w Regulaminie Serwisu PortalPszczelarski.pl.
Przypominamy, że zawsze masz prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania, a także żądania zaprzestania ich przetwarzania i prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.
W związku z powyższym prosimy Cię o wyrażenie zgody na zmianę Administratora Danych Osobowych poprzez zaakceptowanie poniższych klauzul:
"Wyrażam zgodę na przejście ogółu praw i obowiązków Marcin Balana Grupa Balana wynikających ze świadczenia na moją rzecz Usług w domenie portalpszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER"
"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celach marketingowych."
"Wyrażam zgodę na otrzymywanie na podany adres e-mail informacji handlowej wysłanej przez Jacek Balana EL-TER w imieniu własnym lub na zlecenie jej partnerów."
"Oświadczam, że zapoznałem się i akceptuję treść Regulaminu Konta oraz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celu realizacji zamawianych usług."
"Akceptuję Regulamin Konta oraz Regulamin Serwisu PortalPszczelarski.pl i zobowiązuję się do ich przestrzegania."
Jeżeli potrzebujesz czasu na zastanowienie zapoznaj się z poniższą informacją, w terminie 30 dni od wyświetlenia tego komunikatu możesz zrezygnować z korzystania z Usługi realizowanych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl poprzez usunięcie konta. Pamiętaj jednak, że brak reakcji w powyższym terminie będzie równoznaczny z wyrażeniem zgody na wyżej wymienione zmiany.
W przypadku kliknięcia "Rezygnuję z posiadania konta" Twoje konto (a z nim dane osobowe) zostanie usunięte do 24 godzin od momentu przyjęcia zgłoszenia.