Portal Pszczelarski

Kontrowersje z życia pszczół - zaproszenie na wykład otwarty

Powyżej logotyp Stowarzyszenia Natura i Człowiek.

wydarzenie pszczelarskie konferencja pszczelarska wykład pszczelarski styczeń 2014 2014 Wrocław Wrocławskie Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych Sektor 3 Kontrowersje z życia pszczół Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Serdecznie zapraszamy członków Stowarzyszenia Natura i Człowiek oraz zainteresowanych pszczołami na pierwsze nasze spotkanie w 2014 roku! Odbędzie się ono już 20 stycznia bieżącego roku o 17:20 w sali konferencyjnej we Wrocławskim Centrum Wspierania Organizacji Pozarządowych SEKTOR 3, przy ulicy Legnickiej 65.

Spotkanie składać będzie się z dwóch części. Liczymy na Państwa zainteresowanie.

Pierwszym punktem programu jest zaplanowany na godzinę 17:20 wykład otwarty dla wszystkich zainteresowanych pod tytułem: Kontrowersje z życia pszczół. W trakcie wykładu poruszone zostaną istotne naszym zdaniem kwestie zapylaczy (a więc nie tylko pszczoły miodnej, lecz również jej dzikich krewnych). Przedstawimy pokrótce fascynujący świat tych niezwykłych i pożytecznych stworzeń. Wskażemy również, jak w prosty sposób każdy z nas może im pomagać.

Następnie o godzinie 18:30 odbędzie się Walne Zgromadzenie Członków, na które także zapraszamy kandydatów do naszego Stowarzyszenia. Im nas więcej, tym lepiej zadbamy o los zapylaczy. Głównym celem tej części spotkania będzie podsumowanie naszego pierwszego roku działalności oraz debata o tegorocznych planach, założeń oraz celach.

Czy możemy liczyć na Twoją obecność? Serdecznie zapraszamy! Prosimy o potwierdzenia swojego przybycia mailowo: naturaiczlowiek@gmail.com.

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2827

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2014-01-13 08:59:15

Świetny pomysł! Czy będzie podobny wykład organizowany w Krakowie?

michal-trabka 2014-01-13 17:37:08

Ewentualnie w Gdańsku jeszcze można by zorganizować. Pojawiłbym się na pewno!

emil 2014-01-13 20:47:54

Temat bardzo ciekawy i w szerokim ujęciu. Szkoda, że muszę być w tym czasie gdzie indziej.



  Współpracują z portalem:

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Chałka z szafranem i miodem

Konfitura z melona z imbirem i miodem

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Stefan Jerzy Siudalski

Stefan Jerzy Siudalski

Autor artykułów

Kłodzczanin z urodzenia, obecnie mieszkaniec Warszawy. Osoba posiadające doświadczenie w różnych dziedzinach, w tym: w pszczelarstwie, poszukiwaniu wody, ochronie mienia. Emerytowany redaktor naczelny pisma Ochrona mienia, wykładowca w dziedzinie technicznej ochrony mienia oraz kierownik pracowni projektowania i produkcji aparatury naukowej.

Cztery pory roku czyli piosenka o Rębkowie

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Nalewka jaśminowa z miodem

Bananowe chipsy z miodem

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą