Portal Pszczelarski

Skrzynka do zsypywania pszczół (rojnica) - sprzęt pszczelarski

Skrzynka do zsypywania pszczół firmy Bzyki.com

skrzynka do zsypywania pszczół sprzęt pszczelarski rojnica ul weselny pakiety pszczele bzyki.com

Skrzynka do zsypywania pszczół idealnie pasuje do prostokątnego leja firmy Bzyki.com.

Skrzynki służą m.in. do zasiedlania ulików weselnych oraz do robienia pakietów pszczelich. Mogą być także wykorzystywane przy prowadzeniu rotacyjnej gospodarki pasiecznej i zasilaniu słabszych rodzin.

Skrzynka jest wykonana ze sklejki 12mm w klasie 1/2. Podstawa skrzynki jest klejona. W jej pokrywie znajduje się osiatkowany otwór do podkarmiania słoikiem.

Otwór do prostokątnego leja posiada nacięcie na drut do zawieszenia matki w klateczce. Siatka cięto ciągniona, stalowa ocynkowana.

Wymiary skrzynki:  
Wysokość 33 cm
Szerokość 25 cm
Długość 40 cm

 

Więcej zdjęć skrzynki do zsypywania pszczół firmy Bzyki.com można znaleźć w Galerii.

Bzyki.com

Bzyki.com

Producent sprzętu pszczelarskiego

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 21096

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Pszczoła na kofeinie i miód kawowy

Webinarium Kim & Jim show: I bought bees. Now what? 2016

Royalaktyna a rozwój matki pszczelej

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Kurczak w różowej marynacie

Tarta z brzoskwiniami i miodem

Kaczka duszona z miodem w sosie pomarańczowym na czerwonej kapuście

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Zimowy torcik z żurawiną i kremem z białej czekolady

Tofu smażone w ziołach z miodem

Pierniczki z miodem na święta - wersja 2