Portal Pszczelarski

Sieć amerykańskich restauracji wprowadza wegański miód MeliBio

pszczelarstwo na świecie pszczelarstwo w USA miód wegański

18 lipca 2024 roku producent wegańskiego miodu MeliBio ogłosił, że jeden z jego produktów - Mellody Spicy Hanabero znajdzie się w menu znanej amerykańskiej sieci restauracji Neat Burger, wspieranej przez Levisa Hamiltona i Leonardo DiCaprio. Nowa pozycja Hot Honey Sando jest póki co dostępna jedynie w restauracji Neat w Nowym Jorku, ale jak relacjonuje Darko Mandich – dyrektor generalny MeliBio, ta współpraca cieszy obie strony, ponieważ to pokazuje, że wegański miód odznacza się wysoką jakością i wpisuje się w misję tworzenia zrównoważonych alternatyw dla prawdziwego miodu.

Mellody Spicy Hanabero został wprowadzony na rynek na początku tego roku jako pierwszy pikantny miód wegański. Wcześniej firma MeliBio zaprezentowała na rynku miód wegański o ziołowym smaku. Misją firmy MeliBio jest wprowadzenie na rynek produktów o zbliżonym smaku i podobnej konsystencji do prawdziwych miodów, ale bez negatywnych skutków dla pszczelarstwa podczas produkcji miodu.

Współpraca z restauracjami Neat Burger to nie pierwszy sukces tej firmy. Produkty MeliBio są dostępne także w 150 punktach sprzedaży detalicznej i hotelarskiej. Również przedstawiciele sieci restauracji Neat podkreślają, że są zadowoleni z pojawienia się nowych smaków, które świetnie wpisują się w oczekiwania ich klientów. Neat to restauracje, które oferują zdrową żywność pochodzenia tylko i wyłącznie roślinnego. Jak reklamuje sam Darko Mandich, warto wybrać się do restauracji Neat Burger w Nowym Jorku, by sprawdzić jakość tych produktów i spróbować ostrego miodu wegańskiego MeliBio.

Opracowano na podstawie:

  • vegconomist.de, USA: Neat erweitert seine Speisekarte um bienenfreien Honig von MeliBio, https://vegconomist.de/ausser-haus-markt/fast-food-lieferdienste/neat-bietet-den-honig-von-melibio-an/, Data publikacji: 2023.07.18, Data odczytu: 2024.07.26


Liczba wyświetleń artykułu: 523

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Green Days 2017

Miejskie pszczelarstwo w Warszawie nabiera rozpędu 2017

Syców zapyla - wykład i warsztat pszczelarski 2018

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Marchewka z jabłkiem i miodem

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Koło Pszczelarzy w Mińsku Mazowieckim

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska założona przed II wojną światową działająca głównie na terenie powiatu mińskiego, ale zrzeszająca również pszczelarzy z innych rejonów. Celem Koła jest prowadzenie wszechstronnej działalności na rzecz pszczelarstwa i ekologii. Duży nacisk kładziony jest na edukację pszczelarzy jak również poszerzanie świadomości dzieci i młodzieży o roli pszczół w ekosystemie.

I Mazowiecka Konferencja Pszczelarska w Mińsku Mazowieckim

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Szkolny Dzień Pszczoły

Pszczoły w szkole w czerwcu