Portal Pszczelarski
Firma Łysoń
Firma Łysoń

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Na zdjęciu ser twarogowy z miodem i orzechami. Autorka zdjęcia: Ewa Jarosz Źródło zdjęcia: Dietetyk w Stolicy

przepis z miodem miód ser twarogowy z miodem deser z miodem

Składniki dla jednej osoby:
- 2 plastry sera twarogowego,
- kilka orzechów włoskich,
- łyżka miodu.

Idealne na deser! Można wykorzystać również przy śniadaniu - jeśli lubimy na słodko lub w ramach podwieczorku. Spróbuj koniecznie:)

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

2. Słodka sałatka z kurczakiem

3. Ciasto orzechowe z miodem

4. Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

5. Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

 

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 6715

Komentarze z forum pszczelarskiego

Lukasz_Baniak 2014-06-19 12:47:46

Muszę przyznać, że bardzo krótki przepis. Trudno w nim coś popsuć hehe



  Współpracują z portalem:

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Puchowa owsianka na różanym mleku

Klasyczna truskawka z miodem

Pancakes cytrynowe z miodem

Stefan Jerzy Siudalski

Stefan Jerzy Siudalski

Autor artykułów

Kłodzczanin z urodzenia, obecnie mieszkaniec Warszawy. Osoba posiadające doświadczenie w różnych dziedzinach, w tym: w pszczelarstwie, poszukiwaniu wody, ochronie mienia. Emerytowany redaktor naczelny pisma Ochrona mienia, wykładowca w dziedzinie technicznej ochrony mienia oraz kierownik pracowni projektowania i produkcji aparatury naukowej.

Cztery pory roku czyli piosenka o Rębkowie

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Tarta z brzoskwiniami i miodem

Wieprzowe polędwiczki miodowo-musztardowe

Lekka sałatka z miodowym dressingiem