Portal Pszczelarski

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Na zdjęciu ser twarogowy z miodem i orzechami. Autorka zdjęcia: Ewa Jarosz Źródło zdjęcia: Dietetyk w Stolicy

przepis z miodem miód ser twarogowy z miodem deser z miodem

Składniki dla jednej osoby:
- 2 plastry sera twarogowego,
- kilka orzechów włoskich,
- łyżka miodu.

Idealne na deser! Można wykorzystać również przy śniadaniu - jeśli lubimy na słodko lub w ramach podwieczorku. Spróbuj koniecznie:)

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

2. Słodka sałatka z kurczakiem

3. Ciasto orzechowe z miodem

4. Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

5. Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

 

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 5973

Komentarze z forum pszczelarskiego

Lukasz_Baniak 2014-06-19 12:47:46

Muszę przyznać, że bardzo krótki przepis. Trudno w nim coś popsuć hehe



  Współpracują z portalem:

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Ogórki z miodem

Pierniczki na miodzie

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Szkolny Dzień Pszczoły

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Pszczoły w szkole w czerwcu

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Nalewka jaśminowa z miodem

Wigilijne łazanki na bogato

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Renata Gasek

Renata Gasek

Autorka tekstów

Entuzjastka szeroko pojętego rękodzieła, autorka prac zamieszczonych na blogu Kocie robótki (https://kocieprace.blogspot.com/)

Pirografia (sztuka malowania ogniem) w pszczelarstwie