Portal Pszczelarski

XIX Podkarpackie Święto Miodu - relacja z wydarzenia

wydarzenia pszczelarskie relacja z wydarzenia XIX Podkarpackie Święto Miodu Regionalne Koło Pszczelarzy BARĆ w Bielińcu Wacław Piędel Małgorzata Sudoł Józef Ładosza

W Rzeszowie odbyło się XIX Podkarpackie Święto Miodu, podczas którego miało miejsce kilka wykładów o tematyce pszczelarskiej. Można było również zakupić sprzęt pszczelarski oraz produkty pszczele. Odbyły się także konkursy, w których wzięli udział pszczelarze z Regionalnego Koła Pszczelarskiego "BARĆ" w Bielińcu. Pasieka "Na Ogrodzie" Małgorzata Sudoł - Wacław Piędel zajęła III miejsce w konkursie „Producenci nalewek miodowych” za nalewkę Dzika róża z miodem oraz otrzymała wyróżnienie za nalewkę Korzenna miodówka. W konkursie „Który miód najlepiej smakuje w ocenie konsumentów” wyróżnienie za miód spadziowy otrzymała Pasieka "Na Ogrodzie" Małgorzata Sudoł – Wacław Piędel, a za miód gryczany wyróżniona została pasieka "Huciański Miodek" Józefa Ładosza z Huty Starej. I miejsce w konkursie „Najlepsza Pasieka” przyznano pasiece "Huciański Miodek" Józefa Ładosza.

XIX Podkarpackie Święto Miodu

Tego samego dnia w Rzeszowie odbył się Festiwal "Karpaty na widelcu". W jego ramach przeprowadzono konkurs na „Najlepszy Smak Regionu 2024”. W konkursie wzięła udział Pasieka "Na Ogrodzie", której kapituła konkursowa, z przewodniczącym Robertem Makłowiczem, przyznała tytuł „Najlepszy Smak Regionu 2024” w kategorii napoje za nalewkę Korzenna miodówka.



Liczba wyświetleń artykułu: 373

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Martyna Walerowicz

Martyna Walerowicz

Autorka tekstów

Dziennikarz. Ukończyła studia ogrodnicze, na których zajmowała się pszczelarstwem i owadami zapylającymi.

Konopie indyjskie i ich wpływ na pszczoły

Pszczoła na kofeinie i miód kawowy

Royalaktyna a rozwój matki pszczelej

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Bananowe chipsy z miodem

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Wigilijne łazanki na bogato

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Stowarzyszenie Natura i Człowiek

Partner serwisu

Stowarzyszenie działające na rzecz ekologii i protekcji owadów zapylających, głównie dziko żyjących pszczół. Sprawdź: www.naturaiczlowiek.org

Walne zgromadzenie członków Stowarzyszenia Natura i Człowiek

Zrekultywowane tereny kopalni Górażdże jako potencjalne siedlisko występowania pszczół

Zostań bohaterem pszczół

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Zabezpieczenie pszczoły murarki (Osmia rufa L.) przed zimą

Kopulacja i rozwój murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.) - Podstawowe informacje