Portal Pszczelarski

XIX Podkarpackie Święto Miodu - relacja z wydarzenia

wydarzenia pszczelarskie relacja z wydarzenia XIX Podkarpackie Święto Miodu Regionalne Koło Pszczelarzy BARĆ w Bielińcu Wacław Piędel Małgorzata Sudoł Józef Ładosza

W Rzeszowie odbyło się XIX Podkarpackie Święto Miodu, podczas którego miało miejsce kilka wykładów o tematyce pszczelarskiej. Można było również zakupić sprzęt pszczelarski oraz produkty pszczele. Odbyły się także konkursy, w których wzięli udział pszczelarze z Regionalnego Koła Pszczelarskiego "BARĆ" w Bielińcu. Pasieka "Na Ogrodzie" Małgorzata Sudoł - Wacław Piędel zajęła III miejsce w konkursie „Producenci nalewek miodowych” za nalewkę Dzika róża z miodem oraz otrzymała wyróżnienie za nalewkę Korzenna miodówka. W konkursie „Który miód najlepiej smakuje w ocenie konsumentów” wyróżnienie za miód spadziowy otrzymała Pasieka "Na Ogrodzie" Małgorzata Sudoł – Wacław Piędel, a za miód gryczany wyróżniona została pasieka "Huciański Miodek" Józefa Ładosza z Huty Starej. I miejsce w konkursie „Najlepsza Pasieka” przyznano pasiece "Huciański Miodek" Józefa Ładosza.

XIX Podkarpackie Święto Miodu

Tego samego dnia w Rzeszowie odbył się Festiwal "Karpaty na widelcu". W jego ramach przeprowadzono konkurs na „Najlepszy Smak Regionu 2024”. W konkursie wzięła udział Pasieka "Na Ogrodzie", której kapituła konkursowa, z przewodniczącym Robertem Makłowiczem, przyznała tytuł „Najlepszy Smak Regionu 2024” w kategorii napoje za nalewkę Korzenna miodówka.



Liczba wyświetleń artykułu: 710

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Pularda w złotem kolorze z kartoflanymi kulkami

Sałatka z ogórków w zalewie octowo-miodowej na zimę

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie