XIX Podkarpackie Święto Miodu - relacja z wydarzenia
W Rzeszowie odbyło się XIX Podkarpackie Święto Miodu, podczas którego miało miejsce kilka wykładów o tematyce pszczelarskiej. Można było również zakupić sprzęt pszczelarski oraz produkty pszczele. Odbyły się także konkursy, w których wzięli udział pszczelarze z Regionalnego Koła Pszczelarskiego "BARĆ" w Bielińcu. Pasieka "Na Ogrodzie" Małgorzata Sudoł - Wacław Piędel zajęła III miejsce w konkursie „Producenci nalewek miodowych” za nalewkę Dzika róża z miodem oraz otrzymała wyróżnienie za nalewkę Korzenna miodówka. W konkursie „Który miód najlepiej smakuje w ocenie konsumentów” wyróżnienie za miód spadziowy otrzymała Pasieka "Na Ogrodzie" Małgorzata Sudoł – Wacław Piędel, a za miód gryczany wyróżniona została pasieka "Huciański Miodek" Józefa Ładosza z Huty Starej. I miejsce w konkursie „Najlepsza Pasieka” przyznano pasiece "Huciański Miodek" Józefa Ładosza.
Tego samego dnia w Rzeszowie odbył się Festiwal "Karpaty na widelcu". W jego ramach przeprowadzono konkurs na „Najlepszy Smak Regionu 2024”. W konkursie wzięła udział Pasieka "Na Ogrodzie", której kapituła konkursowa, z przewodniczącym Robertem Makłowiczem, przyznała tytuł „Najlepszy Smak Regionu 2024” w kategorii napoje za nalewkę Korzenna miodówka.
Liczba wyświetleń artykułu: 125
Komentarze z forum pszczelarskiego
Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!