Portal Pszczelarski

Werner Gekeler - Pszczoły. Poradnik hodowcy. Wydanie 2024

książka pszczelarska Werner Gekeler

Pszczelarstwo to nie tylko pasja, ale i misja. "Pszczoły. Poradnik hodowcy" wydany przez Wydawnictwo RM to kompendium wiedzy, które z pewnością zainteresuje zarówno doświadczonych pszczelarzy, jak i tych, którzy dopiero rozpoczynają swoją przygodę z tym fascynującym światem. Książka ta, wnikliwie i z dużą dozą fachowości, przybliża tematykę hodowli pszczół, ich życia w ulu oraz wyzwań, z jakimi pszczelarze mogą się mierzyć na co dzień. 

Autor - Werner Gekeler, dzieli się nie tylko teoretyczną wiedzą, ale i praktycznymi poradami, które mogą znacząco ułatwić dbanie o zdrowie i dobrostan pszczół. Szczególny nacisk położony jest na profilaktykę i rozpoznawanie chorób pszczelich, co jest kluczowe dla utrzymania silnych i zdrowych kolonii. "Pszczoły. Poradnik hodowcy" to także źródło wiedzy o nowoczesnych metodach hodowli i zrównoważonym pszczelarstwie, które respektuje naturę i wspiera ochronę środowiska.

Książka "Pszczoły. Poradnik hodowcy" stanowi cenne źródło informacji, które pomoże czytelnikom nie tylko zrozumieć życie pszczół, ale i nauczyć się, jak najlepiej dbać o te niezwykłe owady. Niezależnie od tego, czy jest się doświadczonym pszczelarzem, czy dopiero rozważa się rozpoczęcie swojej przygody z pszczelarstwem, "Pszczoły. Poradnik hodowcy" z pewnością zasługuje na miejsce w bibliotece każdego pszczelarza i miłośnika pszczół.

Jako patron medialny, zachęcamy do zakupu tej publikacji i pogłębienia swojej wiedzy o pszczelarstwie. Odkryj tajniki skutecznej opieki nad pszczołami i przyczyń się do ochrony tych niezastąpionych owadów.

Książka będzie dostępna w przedsprzedaży od 1 marca 2024 r. na stronie Wydawnictwa RM: www.rm.com.pl

Fragment książki udostępniony przez wydawnictwo RM

Pszczoły. Poradnik Hodowcy, Werner Gekeler, fragment książki

Oficjalna okładka 5. wydania książki Werner Gekeler - Pszczoły. Poradnik hodowcy, Wydawnictwo RM

okładka książki Werner Gekeler Pszczoły. Poradnik hodowcy. wydanie 5

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 1216

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Marlenka - ciasto z miodem

Lekko miodowa sałatka z ogórków i czerwonej cebuli

Grillowana karkówka miodowa

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Ciasteczka lekko miodowe

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie