Portal Pszczelarski

Pszczoły zaatakowały dwie osoby w Los Angeles 2023

pszczelarstwo na świecie pszczelarstwo w USA atak pszczół

W Los Angeles doszło do ataku pszczół. Jak można wywnioskować, rój okazał się wyjątkowo agresywny. Wedle podawanych informacji poszkodowane zostały dwie osoby, z czego jedna to policjant. Zresztą w sieci możemy znaleźć nagrania, na których widzimy zaatakowanie funkcjonariusza. 

To nietypowa zdarzenie oczywiście przełożyło się na chaos i panikę. Cała sytuacja miała miejsce w dzielnicy Encino. Owady mogły pochodzić z ula, który mieścił się w jednym z domów. Można podejrzewać, że w najbliższym czasie dowiemy się więcej informacji. Powagi temu wszystkiemu dodaje też fakt, że całą sprawą zajęła się specjalna firma. Krótko mówiąc, chodzi o ludzi, którzy spryskali całą okolicę specjalnym środkiem. Pojawiło się też ostrzeżenie ze strony straży pożarnej – apelowano, aby zostać w domu oraz zamknąć wszystkie okna i drzwi.

Pamiętajmy jednak o tym, że pszczoły są niezwykle ważne dla całego naszego ekosystemu. Nie znamy przyczyny tego, co się wydarzyło. Widzimy wyłącznie skutek.

Netografia

polsatnews.pl, USA: Atak pszczół w Los Angeles. Poszkodowane są dwie osoby, https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2023-05-16/usa-atak-pszczol-w-los-angeles-poszkodowane-sa-dwie-osoby/, Data publikacji: 2023.05.16, Data odczytu: 2023.05.19



Liczba wyświetleń artykułu: 987

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Pierniczki świąteczne z miodem

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Sałatka z kurczakiem, marynowanym pieprzem i miodem

Pstrąg z miodem w sosie orzechowym

Kaczka pieczona z miodem, jabłkami i żurawiną

Luiza Dawidowicz

Luiza Dawidowicz

Autorka publikacji

Doktorantka na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. Absolwentka kierunków: ochrona środowiska na UAM w Poznaniu oraz ogrodnictwo na UP w Poznaniu. Interesuje się projektowaniem ogrodów, urządzaniem i pielęgnacją zieleni, a także rewitalizacją zdegradowanych obszarów. W swoim działaniu łączy wiedzę zdobytą na obu kierunkach studiów z zamiłowaniem artystycznym oraz florystycznym. Uwielbia rośliny, zwierzęta, pracę w ogrodzie, podróże bliskie i dalekie. Działa w Stowarzyszeniu Inżynierów i Techników Ogrodnictwa w Poznaniu, w którym pełni funkcję wiceprezesa Sekcji Florystycznej.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 3.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 1.

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.). Cz. 2.

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Przygotowanie projektów w ramach programu Wsparcia Rynku Produktów Pszczelich 2016/2017

Koszty pośrednika handlu produktów pszczelich

Zasady rozliczania się w ramach projektu WRPP w latach 2016/2019