Portal Pszczelarski

Marchewka z jabłkiem i miodem

Na zdjęciu surówka z marchwi, jabłka i miodu. Autorka zdjęcia: Magdalena Faltyn Źródło zdjęcia: Kuchnia Krokusia

przepis z miodem miód marchewka z jabłkiem i miodem surówka z miodem

Pyszna, zdrowa i szybka surówka do obiadu.

Składniki:
- 3 marchewki,
- 1 jabłko,
- 1 łyżka miodu,
- sok z 1/2 cytryny.

Przygotowanie:

Marchewki i jabłko obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie dodajemy miód i sok z cytryny – dokładnie mieszamy.

Smacznego!!!

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

2. Łosoś w musztardzie i miodzie

3. Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

4. Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Odwiedź mój blog kulinarny: Kuchnia Krokusia

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 6131

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2014-03-09 09:00:01

Podobną surówkę tyle że bez miodu robię co jakiś czas na obiad ;) Muszę spróbować jak będzie smakowała z miodem!



  Współpracują z portalem:

Bogdan Piekarz

Bogdan Piekarz

Autor tekstów

Pszczelarz z przeszło 70-letnim doświadczeniem. Autor licznych publikacji w branżowych czasopismach. Członek Rejonowego Koła Pszczelarzy nr 2 w Łodzi.

Miodobranie - krok po kroku

Główny przegląd wiosenny rodzin pszczelich

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Chleb z szafranem i miodem

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Nan-e qandi

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Zabezpieczenie pszczoły murarki (Osmia rufa L.) przed zimą

Hodowla murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)

Morfologia murarki ogrodowej (Osmia rufa L.)