Portal Pszczelarski

Certyfikat Nadnotecka Marka dla pasieki Rolbieckich 2023

pszczelarstwo wielkopolskie Nadnotecka Marka

Miód i produkty z pasieki Rolbieckich zostały docenione! Wszystkie propozycje otrzymały certyfikat "Nadnotecka marka". Certyfikat ten otrzymały także powidła koprowe, za które odpowiada Koło Gospodyń Wiejskich "Włościanki". 

Nie tylko wyróżnienie

Otrzymanie certyfikatu "Nadnotecka Marka" to rzecz jasna ogromne wyróżnienie, ale dobrze też spojrzeć na coś jeszcze. Krótko mówiąc, możemy rozmawiać o swojego rodzaju identyfikacji z regionem. W każdym razie taki głos płynie ze strony Gminy Białośliwie. 

Z drugiej strony białośliwskie miody cieszą się popularnością nie tylko w najbliższym otoczeniu. Możemy wręcz mówić o popularności, która wykracza poza granice kraju. To pokazuje, że nad walorami smakowymi nawet nie należy się zastanawiać. Jakość gwarantowana.

Oczywiście trzeba też pamiętać o tym, że za końcowym efektem skrywa się niezwykle ciężka praca. Bez pracy nie można myśleć o odnoszeniu sukcesów. Przyznane wyróżnienia to też świetny przykład tego, że sukces można odnieść w każdym zakątku kraju.

Za projekt "Nadnotecka Marka" odpowiada Związek Miast i Gmin Nadnoteckich w Nakle nad Notecią.

Bibliografia

faktypilskie.pl, Certyfikat dla miodów i powideł z Białośliwia, https://faktypilskie.pl/pl/19_wiadomosci-z-regionu/634_bialosliwie/25110_certyfikat-dla-miodow-i-powidel-z-bialosliwia.html, Data publikacji: 2023.03.24, Data odczytu: 2023.03.31



Liczba wyświetleń artykułu: 74

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Pszczelarz, a kto to taki?

Smotrawa okazała - roślina miododajna

Pyłek kwiatowy a pyłek pszczeli

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Pierniczki świąteczne z miodem

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Łosoś w musztardzie i miodzie

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.