Portal Pszczelarski

Certyfikat Nadnotecka Marka dla pasieki Rolbieckich 2023

pszczelarstwo wielkopolskie Nadnotecka Marka

Miód i produkty z pasieki Rolbieckich zostały docenione! Wszystkie propozycje otrzymały certyfikat "Nadnotecka marka". Certyfikat ten otrzymały także powidła koprowe, za które odpowiada Koło Gospodyń Wiejskich "Włościanki". 

Nie tylko wyróżnienie

Otrzymanie certyfikatu "Nadnotecka Marka" to rzecz jasna ogromne wyróżnienie, ale dobrze też spojrzeć na coś jeszcze. Krótko mówiąc, możemy rozmawiać o swojego rodzaju identyfikacji z regionem. W każdym razie taki głos płynie ze strony Gminy Białośliwie. 

Z drugiej strony białośliwskie miody cieszą się popularnością nie tylko w najbliższym otoczeniu. Możemy wręcz mówić o popularności, która wykracza poza granice kraju. To pokazuje, że nad walorami smakowymi nawet nie należy się zastanawiać. Jakość gwarantowana.

Oczywiście trzeba też pamiętać o tym, że za końcowym efektem skrywa się niezwykle ciężka praca. Bez pracy nie można myśleć o odnoszeniu sukcesów. Przyznane wyróżnienia to też świetny przykład tego, że sukces można odnieść w każdym zakątku kraju.

Za projekt "Nadnotecka Marka" odpowiada Związek Miast i Gmin Nadnoteckich w Nakle nad Notecią.

Bibliografia

faktypilskie.pl, Certyfikat dla miodów i powideł z Białośliwia, https://faktypilskie.pl/pl/19_wiadomosci-z-regionu/634_bialosliwie/25110_certyfikat-dla-miodow-i-powidel-z-bialosliwia.html, Data publikacji: 2023.03.24, Data odczytu: 2023.03.31



Liczba wyświetleń artykułu: 270

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Naleśniki ze skórką cytrynową i pyłkiem pszczelim

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Pierniczki na miodzie

Ciasteczka imbirowe z miodem

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Lekka sałatka z miodowym dressingiem

Marlenka - ciasto z miodem

Kurczak w różowej marynacie