Portal Pszczelarski

Debata ekologiczna w Teatrze Zagłębia w Sosnowcu 2023

pszczelarstwo śląskie wydarzenia pszczelarskie debata pszczelarska marzec 2023 Sosnowiec

W piątek 24 marca 2023 r. odbędzie się debata dotycząca ekologizacji instytucji kultury. Miejsce wydarzenia to Teatr Zagłębia w Sosnowcu.

Dokładny temat debaty to skuteczne wdrażanie praktyk proekologicznych w miejscach pracy. Poza tym będzie mowa o najpoważniejszych kłopotach, z którymi mierzą się ludzie dbający o wdrażanie polityk środowiskowych. Poza tym wszystko jest jednym z działań realizowanych w ramach projektu "Zagłębie// Śląsk". Cel projektu to wzmocnienie relacji pomiędzy mieszkańcami regionów Zagłębia Dąbrowskiego i Górnego Śląska. Jest to też niejako podkreślenie tego, że wszelkie rozmowy dotyczące kryzysu klimatycznego nie wzięły się z niczego.

Poza tym nie chodzi w tym momencie wyłącznie o słowa. W Sosnowcu za słowami idą czyny. Najlepszym tego przykładem jest pasieka, którą znajdziemy na dachu obiektu. Jest to miejsce, w którym zamieszkało 40 tysięcy pszczół. Nad prawidłowym przebiegiem spotkania czuwać będzie Joanna Tabaka-Tabaka znana jest jako trenerka, mentorka, ekoedukatorka oraz ekspertka ds. komunikacji i budowania strategii rozwoju publiczności w sektorze kultury.

Bibliografia

Kultura w duchu eko. Coraz więcej ekologii w Teatrze Zagłębia w Sosnowcu, https://www.eska.pl/slaskie/kultura-w-duchu-eko-coraz-wiecej-ekologii-w-teatrze-zaglebia-w-sosnowcu-aa-97VW-ZjBj-mCZa.html, Data publikacji: 2023.03.20, Data odczytu: 2023.03.20



Liczba wyświetleń artykułu: 382

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Ciasteczka imbirowe z miodem

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Nan-e qandi

Piernik sułtański

Chleb z szafranem i miodem

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Panna cotta z miodem i orzechami włoskimi

Kukurydziane bułeczki z miodem

Kurczak teriyaki z miodem

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Słodka sałatka z kurczakiem

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi