Portal Pszczelarski

Debata ekologiczna w Teatrze Zagłębia w Sosnowcu 2023

pszczelarstwo śląskie wydarzenia pszczelarskie debata pszczelarska marzec 2023 Sosnowiec

W piątek 24 marca 2023 r. odbędzie się debata dotycząca ekologizacji instytucji kultury. Miejsce wydarzenia to Teatr Zagłębia w Sosnowcu.

Dokładny temat debaty to skuteczne wdrażanie praktyk proekologicznych w miejscach pracy. Poza tym będzie mowa o najpoważniejszych kłopotach, z którymi mierzą się ludzie dbający o wdrażanie polityk środowiskowych. Poza tym wszystko jest jednym z działań realizowanych w ramach projektu "Zagłębie// Śląsk". Cel projektu to wzmocnienie relacji pomiędzy mieszkańcami regionów Zagłębia Dąbrowskiego i Górnego Śląska. Jest to też niejako podkreślenie tego, że wszelkie rozmowy dotyczące kryzysu klimatycznego nie wzięły się z niczego.

Poza tym nie chodzi w tym momencie wyłącznie o słowa. W Sosnowcu za słowami idą czyny. Najlepszym tego przykładem jest pasieka, którą znajdziemy na dachu obiektu. Jest to miejsce, w którym zamieszkało 40 tysięcy pszczół. Nad prawidłowym przebiegiem spotkania czuwać będzie Joanna Tabaka-Tabaka znana jest jako trenerka, mentorka, ekoedukatorka oraz ekspertka ds. komunikacji i budowania strategii rozwoju publiczności w sektorze kultury.

Bibliografia

Kultura w duchu eko. Coraz więcej ekologii w Teatrze Zagłębia w Sosnowcu, https://www.eska.pl/slaskie/kultura-w-duchu-eko-coraz-wiecej-ekologii-w-teatrze-zaglebia-w-sosnowcu-aa-97VW-ZjBj-mCZa.html, Data publikacji: 2023.03.20, Data odczytu: 2023.03.20



Liczba wyświetleń artykułu: 411

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Biały miód leśny z Mount Oku

VI Interdyscyplinarna Konferencja TYGIEL

Konferencja Współczesne Uwarunkowania Zarządzania Środowiskiem

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Ser Brie w cieście francuskim z dodatkiem miodu

Bastani – perskie lody szafranowe

Chałka z szafranem i miodem

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Szaszłyki z marynatą miodową