Portal Pszczelarski

Pasieka z Przemkowa robi we Wrocławiu prawdziwą furorę! 2023

Źródło grafiki: https://www.facebook.com/photo/?fbid=482978467324017&set=a.390639926557872

pszczelarstwo dolnośląskie wydarzenia pszczelarskie wystawa pszczelarska Pasieka Dziadka Tolka

Czy Wrocław to miasto, w którym miłośnicy pszczół mogą znaleźć coś dla siebie? Wiele osób może to dziwić, ale pszczelarze jak najbardziej mogą czuć się usatysfakcjonowani! Chodzi o Dziadka Tolka i jego pasiekę.

Poznaj świat pszczół w Arkadach Wrocławskich

Miłośnicy pszczelich pasiek powinni udać się w stronę wrocławskich arkad. Właśnie tam (na pierwszym piętrze) mamy okazję podziwiać niezwykłą ekspozycję.

Pasieka Dziadka Tolka czeka na zainteresowanych od 10 marca 2023 r.. Pasiekę tą można oglądać codziennie w godz. 10:00-18:00. Osoby zwiedzające ekspozycję będą mogły przyjrzeć się choćby temu, jak przebiega cykl rozwoju i pracy pszczół. Wszystko odbywa się w czterech salach, aczkolwiek przytoczone informacje tyczą się dwóch głównych. Trzecia sala to miejsce na warsztaty dla dzieci i seniorów. W ostatnim pomieszczeniu można się zrelaksować podczas wdychania miodowego aromatu. 

Poza tym nie zapomniano też o dobrej zabawie. Interaktywne zabawy imitujące pracę pszczelarza czy wirtualne latanie z pszczołą to propozycje, które mogą zostać w pamięci na długo. Do tego jeszcze budowa ula, możliwość zrobienia świeczki z wosku czy nauka składania rameczek. Na nudę nie można narzekać.

Ceny biletów przedstawiają się w następujący sposób:

  • normalny – 30 zł
  • ulgowy – 28 zł

W przypadku biletów grupowych cennik przedstawia się tak:

  • normalny – 26 zł
  • ulgowy – 24 zł

W razie chęci udziału w warsztatach konieczna jest dodatkowa opłata w wysokości 10 zł od osoby.

Bibliografia

  1. glogow.naszemiasto.pl, Pasieka Dziadka Tolka z Przemkowa podbija Wrocław. Od 10 marca jest atrakcją Arkad Wrocławskich, https://glogow.naszemiasto.pl/pasieka-dziadka-tolka-z-przemkowa-podbija-wroclaw-od-10/ar/c5-9243813, Data publikacji: 2023.03.13, Data odczytu: 2023.03.15


Liczba wyświetleń artykułu: 346

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Łosoś w musztardzie i miodzie

Marchewka z jabłkiem i miodem

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła

Pasieka Syta Pszczoła to marka pod którą prowadzi swoją pasiekę doświadczony pszczelarz - Michał Wawszczak. Kontakt dla Klientów i mediów: 794 666 570

Miód wędzony - powstanie, proces wędzenia, przeznaczenie

Kuba

Kuba

Autor przepisów i bloga Kuba w kuchni (z małą pomocą Mamy)

Jeden z najmłodszych kucharzy w Polsce. Ma 5 lat. Bardzo lubi pływać, śpiewać, czytać i rysować.

Babeczki orzechowo-bananowe z polewą miodową

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Podział miodów pitnych