Portal Pszczelarski

XX Krajowa Konferencja Pszczelarska w Częstochowie

Na obrazku informacja dot. XX Krajowej Konferencji Pszczelarskiej w Częstochowie. Projekt własny.

wydarzenie pszczelarskie konferencja pszczelarska grudzień 2014 2014 Częstochowa Jasna Góra Krajowa Konferencja Pszczelarska Krajowa Konferencja Pszczelarska w Częstochowie Pielgrzymka Pszczelarzy na Jasną Górę Pielgrzymka Pszczelarzy Grzegorz Boski Tadeusz Sabat Andrzej Adamczyk Arkadiusz Kapliński Aleksandra Hajdo Elżbieta Hajnos Aleksander Kapliński Anna Bednarska

Jubileuszowo, bo po raz 20. odbędzie się Krajowa Konferencja Pszczelarska w Częstochowie. Tradycyjnie, bo towarzyszyć będzie XXVI Ogólnopolskiej Pielgrzymce Pszczelarzy na Jasną Górę.

Tegoroczna konferencja pszczelarska jest zatytułowana: Apiterapia a zdrowie człowieka.

Program XX Krajowej Konferencji Pszczelarskiej w Częstochowie:

6. grudzień 2014 r. (sobota)

10:00 - 11:00 - Rejestracja uczestników

11:00 - 11:20 - Otwarcie konferencji i powitanie zaproszonych gości:  Grzegorz Boski (Dyrektor Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Częstochowie), Tadeusz Sabat (Prezydent Polskiego Związku Pszczelarskiego w Warszawie), Andrzej Adamczyk (prowadzący konferencję, Wiceprezes Regionalnego Związku Pszczelarzy w Częstochowie), dr n. med. Arkadiusz Kapliński (moderator konferencji, Warszawski Uniwersytet Medyczny)

11:20 - 13:00 - Wykłady część 1

dr n. med. Arkadiusz Kapliński - "Miody odmianowe i inne produkty pszczele w nowoczesnej profilaktyce zdrowia"

lek. Aleksandra Hajdo - "Zapobieganie i leczenie chorób jamy ustnej z wykorzystaniem produktów pszczelich"

13:00 - 14:15 - Przerwa

14:15 - 16:30 - Wykłady część 2

dr n. med. Arkadiusz Kapliński, mgr Elżbieta Hajnos - "Apiterapia w praktyce ginekologiczno – położniczej"

Aleksander Kapliński, mgr Anna Bednarska - "Miód i produkty pszczele w żywieniu młodzieży w okresie dojrzewania"

dr n. med. Arkadiusz Kapliński "Lecznicze i odżywcze właściwości pyłku kwiatowego i pierzgi"

16:30 - Zakończenie XX Krajowej Konferencji Pszczelarskiej w Częstochowie


Udział w konferencji jest bezpłatny. Każdy z uczestników konferencji otrzyma materiały konferencyjne.

Informacji na temat konferencji udzielają organizatorzy:
Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie, tel. 34 37 70 108 e-mail: Barbara.Czarnecka@odr.net.pl
Regionalny Związek Pszczelarzy w Częstochowie,  tel. 34 36 57 439 e-mail: rzpcz@interia.pl

Zobacz również:

XXV Ogólnopolska Pielgrzymka Pszczelarzy na Jasną Górę

XIX Krajowa Konferencja Pszczelarska w Częstochowie

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 4351

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Rolada z szynki z pastą ziołową z olejem rzepakowym i morelami

Pieczone przepiórki miodowo-cynamonowe z kremem z pieczarek