Portal Pszczelarski
Firma Łysoń
Firma Łysoń

XX Krajowa Konferencja Pszczelarska w Częstochowie

Na obrazku informacja dot. XX Krajowej Konferencji Pszczelarskiej w Częstochowie. Projekt własny.

wydarzenie pszczelarskie konferencja pszczelarska grudzień 2014 2014 Częstochowa Jasna Góra Krajowa Konferencja Pszczelarska Krajowa Konferencja Pszczelarska w Częstochowie Pielgrzymka Pszczelarzy na Jasną Górę Pielgrzymka Pszczelarzy Grzegorz Boski Tadeusz Sabat Andrzej Adamczyk Arkadiusz Kapliński Aleksandra Hajdo Elżbieta Hajnos Aleksander Kapliński Anna Bednarska

Jubileuszowo, bo po raz 20. odbędzie się Krajowa Konferencja Pszczelarska w Częstochowie. Tradycyjnie, bo towarzyszyć będzie XXVI Ogólnopolskiej Pielgrzymce Pszczelarzy na Jasną Górę.

Tegoroczna konferencja pszczelarska jest zatytułowana: Apiterapia a zdrowie człowieka.

Program XX Krajowej Konferencji Pszczelarskiej w Częstochowie:

6. grudzień 2014 r. (sobota)

10:00 - 11:00 - Rejestracja uczestników

11:00 - 11:20 - Otwarcie konferencji i powitanie zaproszonych gości:  Grzegorz Boski (Dyrektor Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Częstochowie), Tadeusz Sabat (Prezydent Polskiego Związku Pszczelarskiego w Warszawie), Andrzej Adamczyk (prowadzący konferencję, Wiceprezes Regionalnego Związku Pszczelarzy w Częstochowie), dr n. med. Arkadiusz Kapliński (moderator konferencji, Warszawski Uniwersytet Medyczny)

11:20 - 13:00 - Wykłady część 1

dr n. med. Arkadiusz Kapliński - "Miody odmianowe i inne produkty pszczele w nowoczesnej profilaktyce zdrowia"

lek. Aleksandra Hajdo - "Zapobieganie i leczenie chorób jamy ustnej z wykorzystaniem produktów pszczelich"

13:00 - 14:15 - Przerwa

14:15 - 16:30 - Wykłady część 2

dr n. med. Arkadiusz Kapliński, mgr Elżbieta Hajnos - "Apiterapia w praktyce ginekologiczno – położniczej"

Aleksander Kapliński, mgr Anna Bednarska - "Miód i produkty pszczele w żywieniu młodzieży w okresie dojrzewania"

dr n. med. Arkadiusz Kapliński "Lecznicze i odżywcze właściwości pyłku kwiatowego i pierzgi"

16:30 - Zakończenie XX Krajowej Konferencji Pszczelarskiej w Częstochowie


Udział w konferencji jest bezpłatny. Każdy z uczestników konferencji otrzyma materiały konferencyjne.

Informacji na temat konferencji udzielają organizatorzy:
Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie, tel. 34 37 70 108 e-mail: Barbara.Czarnecka@odr.net.pl
Regionalny Związek Pszczelarzy w Częstochowie,  tel. 34 36 57 439 e-mail: rzpcz@interia.pl

Zobacz również:

XXV Ogólnopolska Pielgrzymka Pszczelarzy na Jasną Górę

XIX Krajowa Konferencja Pszczelarska w Częstochowie

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 4719

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Marchewka z jabłkiem i miodem

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Ciasto czekoladowe z miodem - przepis

Historia pasieki rodzinnej Netczuków

Murarka ogrodowa (Osmia rufa L.) - Podstawowe informacje

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Wigilijne łazanki na bogato

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Bananowe chipsy z miodem