Portal Pszczelarski

XX Krajowa Konferencja Pszczelarska w Częstochowie

Na obrazku informacja dot. XX Krajowej Konferencji Pszczelarskiej w Częstochowie. Projekt własny.

wydarzenie pszczelarskie konferencja pszczelarska grudzień 2014 2014 Częstochowa Jasna Góra Krajowa Konferencja Pszczelarska Krajowa Konferencja Pszczelarska w Częstochowie Pielgrzymka Pszczelarzy na Jasną Górę Pielgrzymka Pszczelarzy Grzegorz Boski Tadeusz Sabat Andrzej Adamczyk Arkadiusz Kapliński Aleksandra Hajdo Elżbieta Hajnos Aleksander Kapliński Anna Bednarska

Jubileuszowo, bo po raz 20. odbędzie się Krajowa Konferencja Pszczelarska w Częstochowie. Tradycyjnie, bo towarzyszyć będzie XXVI Ogólnopolskiej Pielgrzymce Pszczelarzy na Jasną Górę.

Tegoroczna konferencja pszczelarska jest zatytułowana: Apiterapia a zdrowie człowieka.

Program XX Krajowej Konferencji Pszczelarskiej w Częstochowie:

6. grudzień 2014 r. (sobota)

10:00 - 11:00 - Rejestracja uczestników

11:00 - 11:20 - Otwarcie konferencji i powitanie zaproszonych gości:  Grzegorz Boski (Dyrektor Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Częstochowie), Tadeusz Sabat (Prezydent Polskiego Związku Pszczelarskiego w Warszawie), Andrzej Adamczyk (prowadzący konferencję, Wiceprezes Regionalnego Związku Pszczelarzy w Częstochowie), dr n. med. Arkadiusz Kapliński (moderator konferencji, Warszawski Uniwersytet Medyczny)

11:20 - 13:00 - Wykłady część 1

dr n. med. Arkadiusz Kapliński - "Miody odmianowe i inne produkty pszczele w nowoczesnej profilaktyce zdrowia"

lek. Aleksandra Hajdo - "Zapobieganie i leczenie chorób jamy ustnej z wykorzystaniem produktów pszczelich"

13:00 - 14:15 - Przerwa

14:15 - 16:30 - Wykłady część 2

dr n. med. Arkadiusz Kapliński, mgr Elżbieta Hajnos - "Apiterapia w praktyce ginekologiczno – położniczej"

Aleksander Kapliński, mgr Anna Bednarska - "Miód i produkty pszczele w żywieniu młodzieży w okresie dojrzewania"

dr n. med. Arkadiusz Kapliński "Lecznicze i odżywcze właściwości pyłku kwiatowego i pierzgi"

16:30 - Zakończenie XX Krajowej Konferencji Pszczelarskiej w Częstochowie


Udział w konferencji jest bezpłatny. Każdy z uczestników konferencji otrzyma materiały konferencyjne.

Informacji na temat konferencji udzielają organizatorzy:
Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie, tel. 34 37 70 108 e-mail: Barbara.Czarnecka@odr.net.pl
Regionalny Związek Pszczelarzy w Częstochowie,  tel. 34 36 57 439 e-mail: rzpcz@interia.pl

Zobacz również:

XXV Ogólnopolska Pielgrzymka Pszczelarzy na Jasną Górę

XIX Krajowa Konferencja Pszczelarska w Częstochowie

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 5456

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Szkolny Dzień Pszczoły

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Pszczoły w szkole w czerwcu

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Plackowe brownie z cukinią i miodem

Puszysty omlet z bananami

Kiwi w cieście z miodem rzepakowym

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Ciasteczka lekko miodowe

Ciasto z mąką z czarnego ryżu