Portal Pszczelarski

XX Krajowa Konferencja Pszczelarska w Częstochowie

Na obrazku informacja dot. XX Krajowej Konferencji Pszczelarskiej w Częstochowie. Projekt własny.

wydarzenie pszczelarskie konferencja pszczelarska grudzień 2014 2014 Częstochowa Jasna Góra Krajowa Konferencja Pszczelarska Krajowa Konferencja Pszczelarska w Częstochowie Pielgrzymka Pszczelarzy na Jasną Górę Pielgrzymka Pszczelarzy Grzegorz Boski Tadeusz Sabat Andrzej Adamczyk Arkadiusz Kapliński Aleksandra Hajdo Elżbieta Hajnos Aleksander Kapliński Anna Bednarska

Jubileuszowo, bo po raz 20. odbędzie się Krajowa Konferencja Pszczelarska w Częstochowie. Tradycyjnie, bo towarzyszyć będzie XXVI Ogólnopolskiej Pielgrzymce Pszczelarzy na Jasną Górę.

Tegoroczna konferencja pszczelarska jest zatytułowana: Apiterapia a zdrowie człowieka.

Program XX Krajowej Konferencji Pszczelarskiej w Częstochowie:

6. grudzień 2014 r. (sobota)

10:00 - 11:00 - Rejestracja uczestników

11:00 - 11:20 - Otwarcie konferencji i powitanie zaproszonych gości:  Grzegorz Boski (Dyrektor Śląskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Częstochowie), Tadeusz Sabat (Prezydent Polskiego Związku Pszczelarskiego w Warszawie), Andrzej Adamczyk (prowadzący konferencję, Wiceprezes Regionalnego Związku Pszczelarzy w Częstochowie), dr n. med. Arkadiusz Kapliński (moderator konferencji, Warszawski Uniwersytet Medyczny)

11:20 - 13:00 - Wykłady część 1

dr n. med. Arkadiusz Kapliński - "Miody odmianowe i inne produkty pszczele w nowoczesnej profilaktyce zdrowia"

lek. Aleksandra Hajdo - "Zapobieganie i leczenie chorób jamy ustnej z wykorzystaniem produktów pszczelich"

13:00 - 14:15 - Przerwa

14:15 - 16:30 - Wykłady część 2

dr n. med. Arkadiusz Kapliński, mgr Elżbieta Hajnos - "Apiterapia w praktyce ginekologiczno – położniczej"

Aleksander Kapliński, mgr Anna Bednarska - "Miód i produkty pszczele w żywieniu młodzieży w okresie dojrzewania"

dr n. med. Arkadiusz Kapliński "Lecznicze i odżywcze właściwości pyłku kwiatowego i pierzgi"

16:30 - Zakończenie XX Krajowej Konferencji Pszczelarskiej w Częstochowie


Udział w konferencji jest bezpłatny. Każdy z uczestników konferencji otrzyma materiały konferencyjne.

Informacji na temat konferencji udzielają organizatorzy:
Śląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Częstochowie, tel. 34 37 70 108 e-mail: Barbara.Czarnecka@odr.net.pl
Regionalny Związek Pszczelarzy w Częstochowie,  tel. 34 36 57 439 e-mail: rzpcz@interia.pl

Zobacz również:

XXV Ogólnopolska Pielgrzymka Pszczelarzy na Jasną Górę

XIX Krajowa Konferencja Pszczelarska w Częstochowie

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 5240

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Pierniczki na miodzie

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Ogórki z miodem

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Konfitura z melona z imbirem i miodem

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Chałka z szafranem i miodem

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Tarta z brzoskwiniami i miodem

Lekko miodowa sałatka z ogórków i czerwonej cebuli

Kaczka z pieczarkami i miodem