Portal Pszczelarski

Kulinaria nie są obce pszczelarzom z Bielińca 2022

pszczelarstwo podkarpackie Regionalne Koło Pszczelarzy BARĆ w Bielińcu Wacław Piędel Pasieka na ogrodzie

"Pasieka na ogrodzie" należąca do Regionalnego Koła Pszczelarskiego "BARĆ" w Bielińcu wzięła udział w konkursie kulinarnym: "Pyszne smaki lasowiackiej ziemi", który odbył się podczas XIII Królewskiego Jarmarku w Pysznicy (powiat stalowowolski).

Pasieka na ogrodzie wystawiła swoje stoisko z miodami, ale również z produktami na bazie miodu. W kategorii na najlepszą nalewkę zajęliśmy II miejsce za nalewkę na miodzie. Także podczas Ogólnopolskich Dni Flisactwa, które odbyły się w Ulanowie, Regionalne Koło Pszczelarzy "BARĆ" wystawiło swoje stoisko z miodami i przysmaki kulinarne z miodem.

Również koło wzięło udział w konkursie kulinarnym na "Najlepszą potrawę na lasowiackim talerzu"’. Za potrawę: "pulpeciki duszone w młodej kapuście z miodem" otrzymaliśmy wyróżnienie.



Liczba wyświetleń artykułu: 115

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Pierniczki świąteczne z miodem

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Herbatka z miodem na przeziębienie

Kurczak w różowej marynacie

Pstrąg z miodem w sosie orzechowym

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Słodka sałatka z kurczakiem

Fundacja Nasza Ziemia

Fundacja Nasza Ziemia

Partner serwisu

Organizacja pozarządowa założona w 1994 roku. Realizuje cele mające status pożytku publicznego, specjalizując się w edukacji ekologicznej i obywatelskiej.

Wyniki konkursu grantowego Z Kujawskim pomagamy pszczołom II

Konkurs grantowy - Z Kujawskim pomagamy pszczołom

Wyniki konkursu grantowego - z Kujawskim pomagamy pszczołom