Portal Pszczelarski

Tosty na słodko

Na zdjęciu tosty z miodem. Autorka zdjęcia: Marta Stachowiak Źródło zdjęcia: My Sweet Morning

przepis z miodem miód tost z miodem śniadanie z miodem

Składniki: 
- bułka (najlepiej podłużna, pełnoziarnista),
- dowolne (słodkie) smarowidła, u mnie: masło orzechowe (M&S), masło słonecznikowe (domowe), twaróg (Emilka 0%) z miodem z różą, twaróg z dżemem aroniowym.

Jak robimy?
Kroimy bułkę w poprzek (na małe kromeczki).

Jeżeli macie tostownicę lub grilla (ja mam wymienne wkładki w tostownicy) możecie wrzucić tam kawałki bułki lub podpiec chwilę w piekarniku. Ostatecznie można i na patelni :) Uwaga by nie spalić.

Wyciągamy ciepłe i smarujemy czym lubimy.

Proste? A jakie szybkie! Wystarczy nagrzewać maszynę w trakcie krojenia, włożyć na kilka minut (2-3) i posmarować :)

Dlaczego warto? Są tu dobre tłuszcze (masło orzechowe i słonecznikowe), węglowodany (ciemna bułeczka) i białka (twaróg) - do tego witaminki i mikroelementy. Samo zdrowie :)

Przepis na tosty na słodko Portal Pszczelarski

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Krem bananowo-owsiany z miodem

2. Miód z dziką różą

3. Naleśniki bananowe z miodem

4. Dyniowe drożdżowe z awokado

5. Budyniowa owsianka czekoladowa z miodem

6. Puszysty omlet z bananami

7. Miodowa owsianka

8. Serniczki z malinami i miodem

9. Placki z borówkami, miodem i cytryną

10. Marchewkowe naleśniki z miodem

11. Pełnoziarniste placki z gruszką i miodem z pyłkiem pszczelim

12. Banan w cieście

13. Gofry drożdżowe z jogurtem greckim i miodem o smaku truskawkowo-waniliowym

14. Naleśniki w karmelizowanym sosie pomarańczowym z miodem

15. Zdrowie cukierki z miodem w trzech wersjach

16. Tosty na słodko

17. Plackowe brownie z cukinią i miodem

18. Placki bananowo-owsiane z miodem 

19. Puchowa owsianka na różanym mleku 

20. Ciasto dyniowe z rabarbarem i miodem 

21. Pancakes cytrynowe z miodem 

22. Jabłko w cieście z karmelizowanym słonecznikiem

23. Lawendowe ciasto dyniowe

24. Kiwi w cieście z miodem rzepakowym

25. Ananas w czekoladowym cieście

26. Omlet z ananasem, czekoladą i miodem

27. Racuchy z bananami i miodem

Odwiedź mój blog kulinarny: My Sweet Morning

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 3322

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2015-01-15 22:20:46

Wyglądają pysznie!!



  Współpracują z portalem:

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Pozyskiwanie propolisu (kitu pszczelego)

Wsparcie Rynku Produktów Pszczelich 2012/2013

Jakie środki bezpieczeństwa zachować przy stosowaniu kwasu mrówkowego?

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Skrzydełka z miodem i chili

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Szaszłyki z marynatą miodową

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie