Portal Pszczelarski

Najbardziej aktywne koła pszczelarskie w 2021 - województwo podkarpackie

pszczelarstwo podkarpackie Gminne Koło Pszczelarzy w Trzebownisku Regionalne Koło Pszczelarzy BARĆ w Bielińcu Powiatowy Związek Pszczelarzy w Lubaczowie Tadeusz Dylon

W urzędzie marszałkowskim w Rzeszowie wręczono nagrody zwycięzcom siódmej edycja konkursu "Najbardziej aktywne Koło Pszczelarskie". Za rok 2021 laureatami zostały, wśród Kół liczących do 40 członków: Gminne Koło Pszczelarzy w Trzebownisku, wśród Kół od 41 do 70 członków: Regionalne Koło Pszczelarzy „Barć' w Bielińcu, a pośród Kół powyżej 70 członków: Powiatowy Związek Pszczelarzy w Lubaczowie. 

Nagrodzonych wybrała komisja konkursowa powołana przez Marszałka Województwa Podkarpackiego pod przewodnictwem prezydent Polskiego Związku Pszczelarskiego Tadeusza Dylona. Zwycięzców wyłoniono na podstawie 15 ankiet przesłanych przez koła pszczelarskie z regionu. Wygrały Koła, których ankiety w swoich kategoriach otrzymały najwięcej punktów. W konkursie nie mogli brać udział laureaci edycji z 2020 roku.

Zwycięzcy konkursu otrzymali nagrody ufundowane przez Marszałka Województwa. Były to dekrystalizatory do miodu z funkcją suszenia pyłku, z kolei pozostałym uczestnikom zostały wręczone styropianowe ule odkładowe do wychowu pakietów oraz drobny sprzęt pszczelarski.



Liczba wyświetleń artykułu: 1941

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Łosoś w musztardzie i miodzie

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili

Marchewka z jabłkiem i miodem

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Biały miód leśny z Mount Oku

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 2.

Projekt Bartnik i polskie więziennictwo

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Żurawina z miodem i wanilią

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Ciasteczka lekko miodowe