Portal Pszczelarski

Marchewkowe naleśniki z miodem

Na zdjęciu marchewkowe naleśniki z miodem. Autorka zdjęcia: Marta Stachowiak Źródło zdjęcia: My Sweet Morning

przepis z miodem miód miód waniliowo-truskawkowy naleśniki marchewkowe z miodem naleśniki marchewkowe śniadanie z miodem obiad z miodem

Mój przepis na marchewkowe naleśniki z miodem.

Składniki: 
- 3 solidne łyżki mąki pełnoziarnistej,
- 1 jajko,
- 1/2 szklanki mleka,
- 1 średnia marchew,
- coś do posłodzenia,
- łyżka oliwy,
- dodatki: miód o smaku waniliowo-truskawkowym, masło orzechowe, 2 kostki gorzkiej czekolady.

Przepis:
Ciasto na naleśniki przygotowujemy klasycznie - ubijamy całe jajko, łączymy z mlekiem, oliwą i mąką.

Marchew należy zetrzeć na małych okach tarki i dodać do ciasta. Można dosłodzić.

Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron - najlepiej na małym gazie, tak by w miarę smażenia dołu, góra się też troszkę ścięła.

Naleśniki są delikatne ale przerzucałam je bez problemu :)

Każdy nadziewamy tym, co lubimy. Ja użyłam miodu o smaku truskawkowo-waniliowym, masła orzechowego i rozgrobnionej kostki gorzkiej (70%) czekolady.

Przepis na: Marchewkowe naleśniki z miodem Portal Pszczelarski

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Krem bananowo-owsiany z miodem

2. Miód z dziką różą

3. Naleśniki bananowe z miodem

4. Dyniowe drożdżowe z awokado

5. Budyniowa owsianka czekoladowa z miodem

6. Puszysty omlet z bananami

7. Miodowa owsianka

8. Serniczki z malinami i miodem

9. Placki z borówkami, miodem i cytryną

10. Zdrowe cukierki z miodem w trzech wersjach

11. Banan w cieście

12. Gofry drożdżowe z jogurtem greckim i miodem o smaku truskawkowo-waniliowym

13. Naleśniki w karmelizowanym sosie pomarańczowym z miodem

14. Tosty na słodko

15. Plackowe brownie z cukinią i miodem

16. Placki bananowo-owsiane z miodem 

17. Puchowa owsianka na różanym mleku 

18. Ciasto dyniowe z rabarbarem i miodem 

19. Pancakes cytrynowe z miodem 

20. Jabłko w cieście z karmelizowanym słonecznikiem

21. Lawendowe ciasto dyniowe

22. Kiwi w cieście z miodem rzepakowym

23. Ananas w czekoladowym cieście

24. Omlet z ananasem, czekoladą i miodem

25. Racuchy z bananami i miodem

Odwiedź również mój blog: My Sweet Morning

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 4172

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Kapusta czerwona z porto

Imbirowe ciastka z miodowo-cytrynowym lukrem

Surówka z kiszonej kapusty z miodem i pomarańczą

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Zespół Szkolno-Przedszkolny w Łukcie

Partner serwisu

W Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Łukcie realizowany jest projekt ekologiczny "Pszczoły Lubię". Projekt jest laureatem konkursu grantowego "Z Kujawskim pomagamy pszczołom". Grant ufundowała firma ZT Kruszwica S.A. Organizatorem konkursu jest Fundacja Nasza Ziemia. Koordynatorkami projektu są Elżbieta Piotrak i Magdalena Palińska.

Pszczoły Lubię. Cz. 1.

Pszczoły Lubię. Cz. 2.

Ernest Bryll

Ernest Bryll

Autor tekstów

Polski poeta, pisarz, autor tekstów piosenek, dziennikarz, tłumacz i krytyk filmowy. Właściciel strony bryll.pl

Modlitwa - Ernest Bryll

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Wigilijne łazanki na bogato

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Nalewka jaśminowa z miodem