Portal Pszczelarski

Marchewkowe naleśniki z miodem

Na zdjęciu marchewkowe naleśniki z miodem. Autorka zdjęcia: Marta Stachowiak Źródło zdjęcia: My Sweet Morning

przepis z miodem miód miód waniliowo-truskawkowy naleśniki marchewkowe z miodem naleśniki marchewkowe śniadanie z miodem obiad z miodem

Mój przepis na marchewkowe naleśniki z miodem.

Składniki: 
- 3 solidne łyżki mąki pełnoziarnistej,
- 1 jajko,
- 1/2 szklanki mleka,
- 1 średnia marchew,
- coś do posłodzenia,
- łyżka oliwy,
- dodatki: miód o smaku waniliowo-truskawkowym, masło orzechowe, 2 kostki gorzkiej czekolady.

Przepis:
Ciasto na naleśniki przygotowujemy klasycznie - ubijamy całe jajko, łączymy z mlekiem, oliwą i mąką.

Marchew należy zetrzeć na małych okach tarki i dodać do ciasta. Można dosłodzić.

Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z obu stron - najlepiej na małym gazie, tak by w miarę smażenia dołu, góra się też troszkę ścięła.

Naleśniki są delikatne ale przerzucałam je bez problemu :)

Każdy nadziewamy tym, co lubimy. Ja użyłam miodu o smaku truskawkowo-waniliowym, masła orzechowego i rozgrobnionej kostki gorzkiej (70%) czekolady.

Przepis na: Marchewkowe naleśniki z miodem Portal Pszczelarski

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Krem bananowo-owsiany z miodem

2. Miód z dziką różą

3. Naleśniki bananowe z miodem

4. Dyniowe drożdżowe z awokado

5. Budyniowa owsianka czekoladowa z miodem

6. Puszysty omlet z bananami

7. Miodowa owsianka

8. Serniczki z malinami i miodem

9. Placki z borówkami, miodem i cytryną

10. Zdrowe cukierki z miodem w trzech wersjach

11. Banan w cieście

12. Gofry drożdżowe z jogurtem greckim i miodem o smaku truskawkowo-waniliowym

13. Naleśniki w karmelizowanym sosie pomarańczowym z miodem

14. Tosty na słodko

15. Plackowe brownie z cukinią i miodem

16. Placki bananowo-owsiane z miodem 

17. Puchowa owsianka na różanym mleku 

18. Ciasto dyniowe z rabarbarem i miodem 

19. Pancakes cytrynowe z miodem 

20. Jabłko w cieście z karmelizowanym słonecznikiem

21. Lawendowe ciasto dyniowe

22. Kiwi w cieście z miodem rzepakowym

23. Ananas w czekoladowym cieście

24. Omlet z ananasem, czekoladą i miodem

25. Racuchy z bananami i miodem

Odwiedź również mój blog: My Sweet Morning

Marta Stachowiak

Marta Stachowiak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga My Sweet Morning

Blogerka kulinarna (celebrate-your-morning.blogspot.com), na co dzień praktykująca słodkie śniadania. Prawdziwa koneserka miodów. Miłośniczka zdrowego i smacznego trybu życia. Swoją artystyczną duszę ujawnia nie tylko na talerzu ale również w rysunku i decoupage'u.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 3838

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Piotr Chmielewski

Piotr Chmielewski

Autor tekstów

Student Wydziału Biologii i Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu im. Adama Mickiewicza w Poznaniu. Członek Ligi Ochrony Przyrody oraz Koła Naukowego Przyrodników UAM. Interesuje się ochroną przyrody i prawem ochrony środowiska.

Historia pszczelarza-sapera. Cz. 1.

Pszczoły olbrzymie i czarny miód leśny

Biały miód leśny z Mount Oku

Arboretum Inspiruje

Arboretum Inspiruje

Partner serwisu

Projekt edukacyjny realizowany w Gimnazjum Publicznym nr 1 im. Ks. Jana Twardowskiego w Czechowicach-Dziedzicach. W tym roku działania projektowe skupiają się wokół pszczół. Projekt jest laureatem konkursu grantowego „Z Kujawskim pomagam pszczołom”. Więcej na Facebook'u: Arboretum-Inspiruje

Arboretum Inspiruje podczas Święta Pszczół

Kolorowanka o pszczołach dziełem gimnazjalistek

Arboretum Inspiruje do pomagania pszczołom