Portal Pszczelarski

Słoiki na miód - słodka zawartość, szklane opakowanie

słoiki na miód M.M Opakowania Szklane

Herbata z miodem i cytryna? A może dodatek miodu do słodkiej owsianki? Miodem zajadamy się pod wieloma postaciami i bardzo dobrze, bo przecież to samo zdrowie. Niemalże w każdym regionie Polski znajdziemy wyjątkowe zagłębia pszczelarskie, z których pochodzą miody trafiające później na nasze stoły i do naszych spiżarni. Zanim jednak najróżniejsze rodzaje miodów trafią do naszych kuchni, pszczelarze wykonują sporo pracy. Na każdym jej etapie dbają o to, by nas zadowolić finalnym produktem. A nie można przecież zapomnieć także o opakowaniu, bo wiadomo nie od dziś, że kupujemy oczami. Jeśli zatem zajmujecie się produkcją miodu, to na pewno zależy Wam na zyskaniu uznania u konsumentów. Zachwyćcie ich w takim razie zarówno słodkim wnętrzem, jak i eleganckim, ekologicznym opakowaniem. W końcu słoiki na miód występują w najróżniejszych rozmiarach, pojemnościach czy nawet wykonane z różnych materiałów. Jak zatem wybrać najlepsze słoiki na miód?

Bezpiecznie i eleganckie opakowanie dla Twojego miodu

W czasach, kiedy zalewa nas z każdej strony plastik, bardzo doceniamy produkty, które pakowane są w szkło. Przynajmniej wybierając je ze sklepowych półek przyczyniamy się w minimalnym stopniu do produkcji plastiku. W marketach jednak możemy zauważyć także miody w plastikowych opakowaniach. I chociaż takie rozwiązanie może wydawać się tańsze, to warto jednak pomyśleć o bezpieczeństwie, ekologii i po prostu samym wyglądzie opakowania, bo to też jest przecież ważne. Szklane słoiki na miód są gwarancją bezpieczeństwa - w końcu szkło nie wchodzi w żadne szkodliwe reakcje z żywnością! Słoiki na miód zapewniają też długotrwałą świeżość i to, że zawartość nie będzie przesiąkać innymi zapachami. A dodatkowym atutem dla konsumenta, po zjedzeniu takiego miodu, może on wykorzystać słoik ponownie, na przykład do swoich przetworów czy jako opakowanie do produktów spożywczych! 

Jakie słoiki na miód wybrać?

Na rynku znajdziecie najróżniejsze rozmiary i pojemności słoików. Możecie wybierać spośród wielu możliwości, ale warto też trzymać się podstawowych, najczęściej spotykanych słoików, gdyż konsumenci po prostu chętnie po nie sięgają. Słoiki na miód o większych pojemnościach świetnie nadają się do jego rozprowadzania - wolimy przecież kupować większe opakowania. Mniejsze słoiki natomiast świetnie sprawdzą się jako opakowania prezentowe czy próbki dla swoich potencjalnych klientów. Z pośród jakich słoików na miód warto jednak wybierać? 

Najlepsze słoiki na miód - nasze zestawienie

Słoik na miód TO 900/4 ml (ekonomiczny)

Tego słoika na pewno nie musimy przedstawiać pszczelarzom. W końcu to słoik, który jest najczęściej przez nich wybierany. Słoik ten mieści prawie litr miodu i pewnie każdy z nas miał go na swojej kuchennej półce. Słoiki na miód TO 900/4 ml kupowane są zarówno jako pakowane w zgrzewki, jak i w luzie. 

Słoik na miód TO 815 ml

To słoik na miód o trochę mniejszej pojemności, nadal jednak cieszy się dużą popularnością. Jego kształt może nawet jest bardziej przyjazny dla oka, ale to przecież kwestia gustu.

Mniejsze słoiki na miód

Jeśli myślicie jednak o słoikach na miód o mniejszej pojemności, to warto zwrócić uwagę na słoik TO 315 ml, TO 540 ml oraz TO 720 ml. Miód w takich słoikach świetnie sprawdzi się jako prezent czy gadżet reklamowy. Takie słoiki na miód również można kupować w zgrzewkach i luzem.

Myślę, że teraz już wiecie, jakie słoiki na miód wybrać. Pamiętajcie, że tak szlachetny produkt, jakim jest miód, zasługuje także na wyjątkowe opakowanie, które znajdziecie w M.M Opakowania Szklane.



Liczba wyświetleń artykułu: 683

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Szaszłyki z marynatą miodową

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Miód - produkt pszczeli

Pszczelarz, a kto to taki?

Smotrawa okazała - roślina miododajna

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie