Na zdjęciu budyniowa owsianka czekoladowa z miodem. Autorka zdjęcia: Marta Stachowiak Źródło zdjęcia: My Sweet Morning
Przepis na budyniową owsiankę czekoladową z miodem.
Składniki:
- 6 łyżek płatków i otrębów owsianych (mieszane),
- wrzątek,
- 1/2 szklanki mleka,
- roztwór: 1/4 szklanki mleka + łyżka proszku budyniowego czekoladowego,
- coś do posłodzenia owsianki.
Dodatkowe składniki:
- 2 śliwki,
- łyżka jogurtu bałkańskiego,
- 2-3 łyżeczek miodu z cynamonem (Anielskie Przysmaki).
Przepis:
Płatki zalewamy wrzątkiem (razem ze słodzidłem) i czekamy aż wchłoną płyn.
Następnie nalewamy mleko i gotujemy na małym gazie.
Jak owsianka wchłonie większość płynu dolewamy do niej roztwór z mleka i budyniu.
Podajemy z dodatkami. Już nie raz pisałam, że śliwka super się komponuje z cynamonem ;) Stąd połączenie śliwka-miód z cynamonem jest wyśmienite! A wszystko złagodzone odrobinę jogurtem naturalnym bałkańskim. Polecam gorrrrąco!
Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:
1. Krem bananowo-owsiany z miodem
3. Naleśniki bananowe z miodem
4. Dyniowe drożdżowe z awokado
5. Zdrowe cukierki z miodem w trzech wersjach
8. Serniczki z malinami i miodem
9. Placki z borówkami, miodem i cytryną
10. Marchewkowe naleśniki z miodem
11. Banan w cieście
12. Gofry drożdżowe z jogurtem greckim i miodem o smaku truskawkowo-waniliowym
13. Naleśniki w karmelizowanym sosie pomarańczowym z miodem
14. Tosty na słodko
15. Plackowe brownie z cukinią i miodem
16. Placki bananowo-owsiane z miodem
17. Puchowa owsianka na różanym mleku
18. Ciasto dyniowe z rabarbarem i miodem
19. Pancakes cytrynowe z miodem
20. Jabłko w cieście z karmelizowanym słonecznikiem
22. Kiwi w cieście z miodem rzepakowym
23. Ananas w czekoladowym cieście
24. Omlet z ananasem, czekoladą i miodem
25. Racuchy z bananami i miodem
Odwiedź mój blog kulinarny: My Sweet Morning
blondynekkrk
2014-03-08 09:19:26
Drogi Użytkowniku,
informujemy, że z dniem 03 października 2015 r. Marcin Balana Grupa Balana z siedzibą w Naramie przeniosła całość prowadzonego Portalu PortalPszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER z siedzibą w Narama 214, 32-095 Iwanowice.
Tym samym od 04 października 2015 r. zmienia się administrator Twoich danych osobowych. Jednocześnie podkreślamy, że zmianie nie ulegną zasady ochrony i przetwarzania Twoich danych osobowych, w tym korzystania z Usług świadczonych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl. Szczegółowe informacje nt. wykorzystania danych osobowych znajdziesz w Regulaminie Serwisu PortalPszczelarski.pl.
Przypominamy, że zawsze masz prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania, a także żądania zaprzestania ich przetwarzania i prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.
W związku z powyższym prosimy Cię o wyrażenie zgody na zmianę Administratora Danych Osobowych poprzez zaakceptowanie poniższych klauzul:
"Wyrażam zgodę na przejście ogółu praw i obowiązków Marcin Balana Grupa Balana wynikających ze świadczenia na moją rzecz Usług w domenie portalpszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER"
"Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celach marketingowych."
"Wyrażam zgodę na otrzymywanie na podany adres e-mail informacji handlowej wysłanej przez Jacek Balana EL-TER w imieniu własnym lub na zlecenie jej partnerów."
"Oświadczam, że zapoznałem się i akceptuję treść Regulaminu Konta oraz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celu realizacji zamawianych usług."
"Akceptuję Regulamin Konta oraz Regulamin Serwisu PortalPszczelarski.pl i zobowiązuję się do ich przestrzegania."
Jeżeli potrzebujesz czasu na zastanowienie zapoznaj się z poniższą informacją, w terminie 30 dni od wyświetlenia tego komunikatu możesz zrezygnować z korzystania z Usługi realizowanych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl poprzez usunięcie konta. Pamiętaj jednak, że brak reakcji w powyższym terminie będzie równoznaczny z wyrażeniem zgody na wyżej wymienione zmiany.
W przypadku kliknięcia "Rezygnuję z posiadania konta" Twoje konto (a z nim dane osobowe) zostanie usunięte do 24 godzin od momentu przyjęcia zgłoszenia.