Portal Pszczelarski

Wilanów Miodem Płynący 2021 - kurs pszczelarski

wydarzenie pszczelarskie kurs pszczelarski pszczelarstwo mazowieckie 2021 Wilanów Wilanów Miodem Płynący 2021 Wilanów Miodem Płynący Pasieka Ule Króla Z Ula Fanty

Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie zaprasza wszystkich zainteresowanych tematyką pszczelarską na kolejną edycję kursów pszczelarskich pn. Wilanów Miodem Płynący 2021.

Ze względu na obostrzenia rządowe wynikające z sytuacji epidemiologicznej w Polsce, kurs zmienia dotychczasowy format na wersję hybrydową: część zajęć będzie odbywać się online, a częśc na żywo - głównie w pasiece Ule Króla. Zajęcia będą prowadzone przez "Z Ula Fanty".

Harmonogram kursu podstawowego w ramach projektu Wilanów Miodem Płynący 2021:

Zajęcia odbędą się w następujących terminach:

  • 2021.04.11 - Budowa ula i wyposażenie pasieki (online)
  • 2021.04.25 - Zagrożenia pszczół (online)
  • 2021.05.16 - Bartnictwo - odradzające się rzemiosło (pasieka Ule Króla)
  • 2021.06.13 - Królowa matka i rodzina pszczela (pasieka Ule Króla)
  • 2021.07.04 - Miodobranie (pasieka Ule Króla)
  • 2021.07.25 - Pozyskiwanie produktów pszczelich (pasieka Ule Króla)
  • 2021.08.22 - Pożytek wokół pasieki (pasieka Ule Króla)
  • 2021.09.05 - Choroby pszczół (pasieka Ule Króla)
  • 2021.09.19 - Słowianie i pszczoły (spacer po ogrodach wilanowskich)
  • 2021.10.10 - Prawo i pszczelarstwo (online)

Zajęcia online prowadzone będą w godzinach 10:00-12:00 przez platformę MS Teams.

Koszt udziału w kursie wynosi: 700 zł i obejmuje 10 spotkań (kurs podstawowy). Maksymalna liczba uczestników wynosi: 12 osób.

Bilety do nabycia online: TUTAJ

Więcej informacji u organizatora:

Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie
Piotr Zwierzchowski
pzwierzchowski@muzeum-wilanow.pl

 

Czytaj również:

Wilanów Miodem Płynący 2020 - kursy pszczelarskie

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 2590

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Ewelina Rękawek

Ewelina Rękawek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga pysznewege.com

Copywriter z zawodu, górołaz i kucharka z zamiłowania, wegetarianka z przekonania.

Jajka w koszulce z kuskusem, pomidorkami i miodem

Owsiane mini batoniki z białą czekoladą i miodem

Sałata rzymska z mandarynkami i ogórkiem

Sylwia Zielińska

Sylwia Zielińska

Konsultant serwisu

Doktorantka na Uniwersytecie Rzeszowskim, członkini Koła Naukowego Technologów Żywności FERMENT. Interesuje się toksykologią żywności i zanieczyszczeniem środowiska. Dokładna analizatorka i badaczka składu chemicznego miodu. Poza uczelnią, wraz z przyjaciółką ekotesterka i propagatorka żywności ekologicznej (ekotester.pl - strona w przygotowaniu), działaczka w stowarzyszeniu oraz miłośniczka tańca i motocykli.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 2.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 3.

Jak sprawdzić rodzaj miodu? Miód spadziowy. Cz. 1.

Agnieszka Koza

Agnieszka Koza

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Eksplozja Smaku

Interesuje się wszystkim co jest związane z jedzeniem ale szczególną uwagę zwraca na zdrowe, racjonalne żywienie. W wolnym czasie rozwija swoje pasje którymi są: fotografia, ogrodnictwo oraz podróże.

Szynka miodowo-musztardowa z rozmarynem

Wieprzowe polędwiczki miodowo-musztardowe

Carpaccio z kaczki w miodowym dressingu

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Warszawie

Partner serwisu

Organizacja pszczelarska działająca na terenie województwa mazowieckiego, zrzeszająca okoliczne koła pszczelarzy. Związek dba o edukację pszczelarzy zapraszając do Dyskusyjnego Klubu Pszczelarza ciekawych wykładowców, a poprzez swoje działania umożliwia członkom kół zaopatrzenie w matki, leki i sprzęt pszczelarski.