Portal Pszczelarski

Sukces miodów pitnych z Pasieki Dziki Miód z Chwarszczanów 2020

pszczelarstwo zachodniopomorskie Pasieka Dziki Miód Mazer Cup International Commercial Anna Piwowar Krzysztof Piwowar

Miody pitne z Pasieki Dziki Miód w Chwarszczanach w województwie zachodniopomorskim zdobyły aż cztery medale i zwycięstwo w klasyfikacji generalnej w konkursie Mazer Cup International Commercial 2020 odbywającym się w Denver w Stanach Zjednoczonych. Nie jest to pierwszy taki sukces tej pasieki.

Mazer Cup International Commercial uchodzi za najbardziej prestiżowy konkurs dotyczący miodów pitnych na świecie. W ramach konkursu 427 sędziów wybierało najlepsze miody pitne w 23 kategoriach. Wyroby z Pasieki Dziki Miód zwyciężyły w USA aż w trzech kategoriach: "Pyment" za produkt ZWIEGELD/wermuth, "Traditional - Sweet" za produkt BOCHET oraz "Varietal – Semi-Sweet" za produkt Gryczany. Dodatkowo, jeden srebrny medal przyznano w kategorii "Cyser" za produkt JABCZAK.

To już kolejny taki sukces pasieki z Chwarszczan. W 2019 roku Dziki Miód również zdobył cztery medale (w tym dwa złote i dwa brązowe), a w 2018 roku trójniakowi "Słodycz łąki" z tego samego gospodarstwa przyznano srebrny medal.

Pasieka Dziki Miód należy do Anny i Krzysztofa Piwowarów, którzy jak informują na swojej stronie internetowej, gospodarują zgodnie z zasadami ekologii i zdrowego żywienia. W prowadzonym przy pasiece sklepie oferowany jest miód rzepakowy, gryczany, wielokwiatowy, a także miody akacjowe i pyłki kwiatowe bogate w witaminy wzmacniające apetyt i biopierwiastki.



Liczba wyświetleń artykułu: 1457

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Żurawina z miodem i wanilią

Ciasteczka lekko miodowe

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Pieczone owoce z miodem i płatkami owsianymi

Ser twarogowy z miodem i orzechami