Portal Pszczelarski

Sukces miodów pitnych z Pasieki Dziki Miód z Chwarszczanów 2020

pszczelarstwo zachodniopomorskie Pasieka Dziki Miód Mazer Cup International Commercial Anna Piwowar Krzysztof Piwowar

Miody pitne z Pasieki Dziki Miód w Chwarszczanach w województwie zachodniopomorskim zdobyły aż cztery medale i zwycięstwo w klasyfikacji generalnej w konkursie Mazer Cup International Commercial 2020 odbywającym się w Denver w Stanach Zjednoczonych. Nie jest to pierwszy taki sukces tej pasieki.

Mazer Cup International Commercial uchodzi za najbardziej prestiżowy konkurs dotyczący miodów pitnych na świecie. W ramach konkursu 427 sędziów wybierało najlepsze miody pitne w 23 kategoriach. Wyroby z Pasieki Dziki Miód zwyciężyły w USA aż w trzech kategoriach: "Pyment" za produkt ZWIEGELD/wermuth, "Traditional - Sweet" za produkt BOCHET oraz "Varietal – Semi-Sweet" za produkt Gryczany. Dodatkowo, jeden srebrny medal przyznano w kategorii "Cyser" za produkt JABCZAK.

To już kolejny taki sukces pasieki z Chwarszczan. W 2019 roku Dziki Miód również zdobył cztery medale (w tym dwa złote i dwa brązowe), a w 2018 roku trójniakowi "Słodycz łąki" z tego samego gospodarstwa przyznano srebrny medal.

Pasieka Dziki Miód należy do Anny i Krzysztofa Piwowarów, którzy jak informują na swojej stronie internetowej, gospodarują zgodnie z zasadami ekologii i zdrowego żywienia. W prowadzonym przy pasiece sklepie oferowany jest miód rzepakowy, gryczany, wielokwiatowy, a także miody akacjowe i pyłki kwiatowe bogate w witaminy wzmacniające apetyt i biopierwiastki.



Liczba wyświetleń artykułu: 1263

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Sałatka kobieca Keep smiling z miodem

Różowe stringi z miodem

Ogórki z miodem

Łukasz Zabłocki

Łukasz Zabłocki

Autor tekstów

Właściciel dużego gospodarstwa pasiecznego w południowo-zachodniej Polsce.

Wpływ ciepłej zimy na rodziny pszczele

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Słodka sałatka z kurczakiem

Gruszkowo-jabłkowy mus szarlotkowy

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Grzegorz Belica

Grzegorz Belica

Autor tekstów oraz Koordynator Fab Lab Łódź

Fab Lab Łódź to organizacja propagująca idee zrób to sam, samowystarczalności i rozwoju umiejętności praktycznych. Jednym z elementów jaki rozwijają jest edukacja w zakresie hodowli pszczół i roli jaką pełnią w naturze i gospodarce człowieka.

Warsztat: Sami robimy ul wielkopolski

Warsztaty pszczelarskie w Fab Lab Łódź - relacja z wydarzenia

III edycja warsztatów: Sami robimy ul wielkopolski