Portal Pszczelarski

Sukces miodów pitnych z Pasieki Dziki Miód z Chwarszczanów 2020

pszczelarstwo zachodniopomorskie Pasieka Dziki Miód Mazer Cup International Commercial Anna Piwowar Krzysztof Piwowar

Miody pitne z Pasieki Dziki Miód w Chwarszczanach w województwie zachodniopomorskim zdobyły aż cztery medale i zwycięstwo w klasyfikacji generalnej w konkursie Mazer Cup International Commercial 2020 odbywającym się w Denver w Stanach Zjednoczonych. Nie jest to pierwszy taki sukces tej pasieki.

Mazer Cup International Commercial uchodzi za najbardziej prestiżowy konkurs dotyczący miodów pitnych na świecie. W ramach konkursu 427 sędziów wybierało najlepsze miody pitne w 23 kategoriach. Wyroby z Pasieki Dziki Miód zwyciężyły w USA aż w trzech kategoriach: "Pyment" za produkt ZWIEGELD/wermuth, "Traditional - Sweet" za produkt BOCHET oraz "Varietal – Semi-Sweet" za produkt Gryczany. Dodatkowo, jeden srebrny medal przyznano w kategorii "Cyser" za produkt JABCZAK.

To już kolejny taki sukces pasieki z Chwarszczan. W 2019 roku Dziki Miód również zdobył cztery medale (w tym dwa złote i dwa brązowe), a w 2018 roku trójniakowi "Słodycz łąki" z tego samego gospodarstwa przyznano srebrny medal.

Pasieka Dziki Miód należy do Anny i Krzysztofa Piwowarów, którzy jak informują na swojej stronie internetowej, gospodarują zgodnie z zasadami ekologii i zdrowego żywienia. W prowadzonym przy pasiece sklepie oferowany jest miód rzepakowy, gryczany, wielokwiatowy, a także miody akacjowe i pyłki kwiatowe bogate w witaminy wzmacniające apetyt i biopierwiastki.



Liczba wyświetleń artykułu: 2511

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Mirka Lenarcik

Mirka Lenarcik

Autorka tekstów oraz bloga mirosixgotuje.blox.pl

Ukończyła archeologię i anglistykę we Wrocławiu oraz studia doktoranckie w Niemczech. Oprócz gotowania największa pasja to kultura Iranu oraz historia.

Chleb z szafranem i miodem

Nan-e qandi

Bastani – perskie lody szafranowe

Tadeusz Netczuk

Tadeusz Netczuk

Autor tekstów

Doświadczony pszczelarz. Chowem pszczół zajmuje się od 1970 r. Obecnie jego pasieka zlokalizowana jest w ROD Bielany we Wrocławiu.

Historia pasieki rodzinnej Netczuków

Ciasto czekoladowe z miodem - przepis

Rola murarki ogrodowej w uprawach sadowniczych

Magdalena Mendziak

Magdalena Mendziak

Autorka tekstów

Studentka Wydziału Pedagogiki, Socjologii i Nauk o Zdrowiu Uniwersytetu Zielonogórskiego. Właścicielka małej pasieki w okolicach Zgorzelca. Zawsze uśmiechnięta miłośniczka zwierząt oraz natury. W wolnych chwilach poświęca się wolontariatowi.

Pierniki miodowe na choinkę

Stefan Jerzy Siudalski

Stefan Jerzy Siudalski

Autor artykułów

Kłodzczanin z urodzenia, obecnie mieszkaniec Warszawy. Osoba posiadające doświadczenie w różnych dziedzinach, w tym: w pszczelarstwie, poszukiwaniu wody, ochronie mienia. Emerytowany redaktor naczelny pisma Ochrona mienia, wykładowca w dziedzinie technicznej ochrony mienia oraz kierownik pracowni projektowania i produkcji aparatury naukowej.

Cztery pory roku czyli piosenka o Rębkowie