Portal Pszczelarski

Kwalifikacyjny Kurs Zawodowy w zawodzie pszczelarz - ZSBERG 2020

kurs pszczelarski 2020 Płock kurs pszczelarz Zespół Szkół im. Leokadii Bergerowej w Płocku

Zespół Szkół im. Leokadii Bergerowej w Płocku serdecznie zaprasza na Kwalifikacyjny Kurs Zawodowy - Pszczelarz ROL.03 Prowadzenie produkcji pszczelarskiej. Kurs trwa 1,5 roku (3 semestry) i jest przeznaczony dla osób, które założyły swoją pierwszą pasiekę lub planują hobbystycznie zająć się pszczołami.

Nauka jest bezpłatna, zajęcia odbywają się w trybie zaocznym (2 weekendy w miesiącu).

Kurs zakończony jest egzaminem państwowych. Pozytywny wynik egzaminu (dyplom Pszczelarza) nadaje Absolwentowi uprawnienia rolnicze zgodne z wymogami Ministerstwa Rolnictwa oraz ARiMR.

Osoby zainteresowane uczestniczeniem w kursie proszone są o kontakt bezpośrednio ze szkołą:

Zespół Szkół im. Leokadii Bergerowej w Płocku
ul. Kutnowska 30
09-402 Płock

tel.: 24 268-96-94
e-mail: zsrberg@poczta.onet.pl

 

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 6771

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

SKN Apis

SKN Apis

Partner serwisu

Studenckie Koło Naukowe "Apis" funkcjonuje na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierując swoje działania do wszystkich miłośników owadów użytkowych.

Zbiórka nasion i sadzonek roślin miododajnych i pyłkodajnych. SKN Apis 2016

Stefan Jerzy Siudalski

Stefan Jerzy Siudalski

Autor artykułów

Kłodzczanin z urodzenia, obecnie mieszkaniec Warszawy. Osoba posiadające doświadczenie w różnych dziedzinach, w tym: w pszczelarstwie, poszukiwaniu wody, ochronie mienia. Emerytowany redaktor naczelny pisma Ochrona mienia, wykładowca w dziedzinie technicznej ochrony mienia oraz kierownik pracowni projektowania i produkcji aparatury naukowej.

Cztery pory roku czyli piosenka o Rębkowie

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Bigos staropolski na winie z miodem

Nalewka jaśminowa z miodem

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą