Portal Pszczelarski

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Na zdjęciu tartaletki na słodko z bananami i czekoladą. Autorka zdjęcia: Magdalena Gapińska Źródło zdjęcia: Nad paleniskiem

przepis z miodem miód tartaletki tartaletki z miodem deser z miodem

Oto mój przepis na tartaletki na słodko - z bananami i czekoladą:

Składniki: 
- ciasto francuskie,
- banan,
- czekolada mleczna,
- masło,
- miód.

Proporcji nie podam, bo to - wiadomo - zależy ile chcemy zrobić.

Foremki smarujemy masłem, wyklejamy ciastem francuskim. Na spodzie układamy pokrojoną w kostkę czekoladę, następnie pokrojonego w plasterki banana, łyżeczkę miodu, a z wierzchu posypujemy czekoladą startą na tarce. Pieczemy w 150 stopniach 10-15 minut.

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Wigilijne łazanki na bogato

2. Bananowe chipsy z miodem

3. Bigos staropolski na winie z miodem

4. Majowy miodem z mniszka lekarskiego

5. Nalewka jaśminowa z miodem

Odwiedź mój blog kulinarny: Nad paleniskiem

5. Nalewka jaśminowa z miodem

Odwiedź mój blog kulinarny: Nad paleniskiem
Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 3621

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2014-01-21 19:08:08

Mmmm wydaje się proste! Chyba dam radę:)



  Współpracują z portalem:

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Pszczelarz, a kto to taki?

Miód - produkt pszczeli

Smotrawa okazała - roślina miododajna

Bogdan Piekarz

Bogdan Piekarz

Autor tekstów

Pszczelarz z przeszło 70-letnim doświadczeniem. Autor licznych publikacji w branżowych czasopismach. Członek Rejonowego Koła Pszczelarzy nr 2 w Łodzi.

Główny przegląd wiosenny rodzin pszczelich

Miodobranie - krok po kroku

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Majowy miodek z mniszka lekarskiego

Wigilijne łazanki na bogato

Monika Czyżewska

Monika Czyżewska

Tęsknota za zdrowym, prostym, jakościowym życiem blisko natury, wolnym od chemii zaprowadziła mnie do momentu w życiu, kiedy zaczęłam wypiekać domowe chleby, przygotowywać przetwory no i... domowe kosmetyki. Na moim blogu www.naturalnie-ze-naturalnie.blogspot.com dzielę się z pomysłami na mydła naturalne ręcznie robione i nie tylko. Mam nadzieję, że tak jak ja zmienicie swoje postrzeganie pielęgnacji i zdrowia i stanie się to Waszym stylem życia.