Portal Pszczelarski

Tartaletki na słodko z bananami i czekoladą

Na zdjęciu tartaletki na słodko z bananami i czekoladą. Autorka zdjęcia: Magdalena Gapińska Źródło zdjęcia: Nad paleniskiem

przepis z miodem miód tartaletki tartaletki z miodem deser z miodem

Oto mój przepis na tartaletki na słodko - z bananami i czekoladą:

Składniki: 
- ciasto francuskie,
- banan,
- czekolada mleczna,
- masło,
- miód.

Proporcji nie podam, bo to - wiadomo - zależy ile chcemy zrobić.

Foremki smarujemy masłem, wyklejamy ciastem francuskim. Na spodzie układamy pokrojoną w kostkę czekoladę, następnie pokrojonego w plasterki banana, łyżeczkę miodu, a z wierzchu posypujemy czekoladą startą na tarce. Pieczemy w 150 stopniach 10-15 minut.

Zobacz moje pozostałe przepisy opublikowane na Portalu Pszczelarskim:

1. Wigilijne łazanki na bogato

2. Bananowe chipsy z miodem

3. Bigos staropolski na winie z miodem

4. Majowy miodem z mniszka lekarskiego

5. Nalewka jaśminowa z miodem

Odwiedź mój blog kulinarny: Nad paleniskiem

5. Nalewka jaśminowa z miodem

Odwiedź mój blog kulinarny: Nad paleniskiem
Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 3333

Komentarze z forum pszczelarskiego

blondynekkrk 2014-01-21 19:08:08

Mmmm wydaje się proste! Chyba dam radę:)



  Współpracują z portalem:

Michał Piątek

Michał Piątek

Ekspert Portalu Pszczelarskiego

Pszczelarz, właściciel serwisu www.pogodnypiatek.pl, w którym prowadzi blog pszczelarski i zamieszcza nakręcone przez siebie filmy. Jeden z autorów dwumiesięcznika „Pasieka”, organizator konferencji pszczelarskich, wykładowca.

IV Konferencja KD Pszczółka - podsumowanie wydarzenia

Współdziałanie pszczelarzy w zakresie promocji i sprzedaży

III Konferencja Pszczelarska Klubu Dyskusyjnego Pszczółka - przebieg wydarzenia

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Pierniczki świąteczne z miodem

Ciasto z mąką z czarnego ryżu

Ciasteczka lekko miodowe

Paulina Jamrozik

Paulina Jamrozik

Autorka tekstów oraz właścicielka Medis-online.pl

Założycielka Gabinetu Dietetycznego MEDIS. Na co dzień pomaga trwale zmienić nawyki żywieniowe swoim pacjentom. Pokazuje jak pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej, poprawić samopoczucie, samoocenę, a przede wszystkim zdrowie.

Domowy sposób na wzmocnienie odporności