Portal Pszczelarski

Hotel dla owadów – konkurs w gminie Damasławek 2020

pszczelarstwo wielkopolskie konkurs pszczelarski hotel dla owadów dzikie zapylacze

Wójt gminy Damasławek w województwie wielkopolskim Cyprian Wieczorek organizuje konkurs pt. "Hotel dla owadów". Jego celem jest kształtowanie postaw proekologicznych i stworzenie miejsc schronienia dla dzikich zapylaczy na obszarze gminy.

Do 13 marca 2020 roku w Gminnym Ośrodku Kultury Damasławek można składać prace konkursowe, czyli przygotowane samodzielnie przez uczestników budki, wykonane z naturalnych materiałów (tj. drewno, glina, cegła, słoma, kora, łodygi trzcinowe, szyszki, liście, mech, źdźbła traw itp.), mające służyć jako schronienie dla dzikich zapylaczy. W konkursie może wziąć udział praktycznie każdy mieszkaniec gminy, który ma pomysł i wie, jak wykonać taką konstrukcję.

Organizatorzy konkursu liczą, że akcja pozwoli na obudzenie w mieszkańcach postaw zmierzających do ochrony przyrody. Chcą w ten sposób również zwrócić uwagę na niepokojącą stan populacji owadów zapylających, w szczególności pszczół.

Rozstrzygnięcie konkursu zapowiadane jest na 21 marca 2020 roku, o godzinie 15. Wtedy z okazji pierwszego dnia wiosny na terenie skweru im. Powstańców Wielkopolskich Ziemi Damasławskiej ma się odbyć prezentacja zwycięzców. Następnie hotele zostaną postawione w parkach i innych obszarach zielonych gminy.

Szczegółowe informacje wraz z regulaminem i kartą zgłoszeniową są dostępne na stronie gminy Damasławek (gminadamaslawek.pl).



Liczba wyświetleń artykułu: 189

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy!

Weź udział w dyskusji:

Zaloguj się lub zarejestruj

Miejsce na Twoją reklamę
EL-TER biuro projektowe Kraków
Pasieki Skiba
filmowanie wesel, video zaproszenia, podziękowania video dla rodziców Kraków i okolice Miejsce na Twoją reklamę

Drogi Użytkowniku,

informujemy, że z dniem 03 października 2015 r. Marcin Balana Grupa Balana z siedzibą w Naramie przeniosła całość prowadzonego Portalu PortalPszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER z siedzibą w Narama 214, 32-095 Iwanowice.

Tym samym od 04 października 2015 r. zmienia się administrator Twoich danych osobowych. Jednocześnie podkreślamy, że zmianie nie ulegną zasady ochrony i przetwarzania Twoich danych osobowych, w tym korzystania z Usług świadczonych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl. Szczegółowe informacje nt. wykorzystania danych osobowych znajdziesz w Regulaminie Serwisu PortalPszczelarski.pl.

Przypominamy, że zawsze masz prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania, a także żądania zaprzestania ich przetwarzania i prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.

W związku z powyższym prosimy Cię o wyrażenie zgody na zmianę Administratora Danych Osobowych poprzez zaakceptowanie poniższych klauzul:
"Wyrażam zgodę na przejście ogółu praw i obowiązków Marcin Balana Grupa Balana wynikających ze świadczenia na moją rzecz Usług w domenie portalpszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER" "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celach marketingowych."
"Wyrażam zgodę na otrzymywanie na podany adres e-mail informacji handlowej wysłanej przez Jacek Balana EL-TER w imieniu własnym lub na zlecenie jej partnerów."
"Oświadczam, że zapoznałem się i akceptuję treść Regulaminu Konta oraz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celu realizacji zamawianych usług."
"Akceptuję Regulamin Konta oraz Regulamin Serwisu PortalPszczelarski.pl i zobowiązuję się do ich przestrzegania."

Jeżeli potrzebujesz czasu na zastanowienie zapoznaj się z poniższą informacją, w terminie 30 dni od wyświetlenia tego komunikatu możesz zrezygnować z korzystania z Usługi realizowanych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl poprzez usunięcie konta. Pamiętaj jednak, że brak reakcji w powyższym terminie będzie równoznaczny z wyrażeniem zgody na wyżej wymienione zmiany.

W przypadku kliknięcia "Rezygnuję z posiadania konta" Twoje konto (a z nim dane osobowe) zostanie usunięte do 24 godzin od momentu przyjęcia zgłoszenia.