Portal Pszczelarski

Pszczelarze z Bielińca przekazali 30 kg miodu do hospicjum 2020

pszczelarstwo podkarpackie Regionalne Koło Pszczelarzy BARĆ w Bielińcu Wacław Piędel

Regionalne Koło Pszczelarzy BARĆ w Bielińcu w gminie Ulanów w województwie podkarpackim zorganizowało zbiórkę miodu, który przekazało Fundacji Podkarpackie Hospicjum dla Dzieci w Rzeszowie. Podopieczni hospicjum otrzymali 30 kilogramów pszczelego produktu.

Pszczelarze przyznają, że organizując zbiórkę kierowali się odruchem serca. Zapytany przez portal echodnia.eu prezes koła Wacław Piędel wyraził radość, że mogą w ten sposób pomóc tym, którzy tej pomocy oczekują. W rozmowie pszczelarz przyznał, że wraz z całym kołem doszli do wniosku, że nie tylko jest ważne zdobywanie nagród, ale chcą się też nimi dzielić z nimi. - "To dzięki nim dzielimy się z innymi sprawiając tym wiele radości sobie i innym" - powiedział prezes Piędel.

Członkowie koła otrzymali pisemne podziękowania od hospicjum, które wyraziło nadzieję, że współpraca będzie kontynuowana i "zaowocuje uśmiechem na twarzach naszych małych pacjentów". Fundacja Podkarpackie Hospicjum dla Dzieci stworzyła pierwsze w Polsce Hospicjum Stacjonarne dla Dzieci. Pod jego opieką są dziesiątki dzieci cierpiących na schorzenia centralnego układu nerwowego, złożone wady rozwojowe, choroby układu krążenia, choroby metaboliczne oraz choroby nowotworowe.

Czytaj również:

Miód dla Domu Dziecka w Rudniku od pszczelarzy z RKP BARĆ z Bielińca 2020



Liczba wyświetleń artykułu: 1068

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Aneta Dziakowska

Aneta Dziakowska

Autorka tekstów nt. podatków

Główna księgowa z 11-letnim doświadczeniem zawodowym. Posiada certyfikat do usługowego prowadzenia ksiąg rachunkowych nadany przez Ministra Finansów. anetak7777@wp.pl

Przygotowanie projektów w ramach programu Wsparcia Rynku Produktów Pszczelich 2016/2017

Zasady rozliczania się w ramach projektu WRPP w latach 2016/2019

Ewidencje przy rozliczaniu się na podstawie PKPiR

Ewa Jarosz

Ewa Jarosz

autor przepisów kulinarnych i bloga dietetykwstolicy.blogspot.com

Dietetyk medyczny, blogerka kulinarna i amator fotografii. Uczy swoich pacjentów jak utrzymać zasady racjonalnego odżywiania czerpiąc przyjemność z jedzenia. Zaraża optymizmem i zdrowym podejściem do życia.

Ciasto orzechowe z miodem

Ser twarogowy z miodem i orzechami

Ciasto jogurtowo-miodowe z cynamonem

Tadeusz Kaczkowski

Tadeusz Kaczkowski

Autor artykułów

Urodziłem się na Podolu. Jestem synem pszczelarza. Prowadzę własną pasiekę od 60 lat.

Trutowienie matek pszczelich