Portal Pszczelarski

Kolejny kulinarny sukces RKP BARĆ w Bielińcu

Autor zdjęć i tekstu: Wacław Piędel

pszczelarstwo podkarpackie Regionalne Koło Pszczelarzy BARĆ w Bielińcu Wacław Piędel

Regionalne Koło Pszczelarzy BARĆ w Bielińcu wzięło udział w konkursie kulinarnym podczas "Dni Tarnogrodu 2019". Konkurs odbył się w dwóch kategoriach:

  1. na Deser Tarnogrodzki,
  2. na ekologiczną zupę owocową.

Był to pierwszy taki konkurs podczas Dni Tarnogrodu. Organizatorzy byli bardzo zadowoleni z frekwencji oraz zaangażowania jego uczestników.

Do konkursu przystąpiły Koła Gospodyń Wiejskich i innych organizacji z województwa lubelskiego i podkarpackiego. Kapituła konkursowa, której przewodniczył sam Jerzy Nogal, w kategorii ekologiczna zupa owocowa przyznała pierwsze miejsce KGW Bukowina k. Tarnogrodu, natomiast drugie miejsce przypadło Regionalnemu Kołu Pszczelarskiemu BARĆ z Bielińca za zupę owocową z miodem i makaronem.

Niniejsze osiągnięcie pszczelarzy z Bielińca stanowi drugi sukces w bardzo krótkim czasookresie. Jako, że ten rok bardzo słaby w zbiory miodu na Podkarpaciu, pszczelarze licznie uczestniczą w konkursach kulinarnych, w których również odnoszą sukcesy. Pasieki nie tylko miodem stoją, ale również dobrą kuchnią, gdzie króluje miód z ich pasiek.



Liczba wyświetleń artykułu: 707

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Monika Wolańska

Monika Wolańska

Autorka przepisów kulinarnych i bloga Słodkie Słone

Z wykształcenia jestem inżynierem budownictwa a z zamiłowania „kucharą” - tak określają mnie znajomi. Pasji mam całe mnóstwo! Dobra kuchnia, fotografia, piękne wnętrza i miejsca, podróże…

Sałata z grejpfrutem, serem pleśniowym i sosem winegret z miodem

Pierniczki na miodzie

Kurczak z sosem sojowym i miodem

Malgorzata Radziszewska

Malgorzata Radziszewska

Autorka przepisów kulinarnych

Blogerka kulinarna (amku.blogspot.com), która uwielbia kuchenne eksperymenty. Z zawodu: tester aplikacji. Na co dzień: mama. W wolnych chwilach robi zdjęcia i zajmuje się promowaniem fotografii mobilnej działając w ramach Grupy Mobilni (grupamobilni.pl).

Kurczak teriyaki z miodem

Sałatka kobieca Keep smiling z miodem

Kukurydziane bułeczki z miodem

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Marchewka z jabłkiem i miodem

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Kurczak w sosie miodowo-musztardowym z nutką chili