Portal Pszczelarski

Wojewódzka Konferencja Pszczelarska w Krakowie 2019

Źródło informacji: facebook.com/krakowwzp

wydarzenie pszczelarskie konferencja pszczelarska luty 2019 2019 Kraków Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Krakowie Wojewódzka Konferencja Pszczelarska w Krakowie Wojewódzka Konferencja Pszczelarska w Krakowie 2019 Adam Tofilski Wiesław Popielarczyk Krystyna Pohorecka Zbigniew Kołtowski Marek Lasocki

Wojewódzki Związek Pszczelarzy w Krakowie wraz z Regionalną Dyrekcją Lasów Państwowych w Krakowie zapraszają wszystkich pszczelarzy i miłośników pszczół do Krakowa na Wojewódzką Konferencję Pszczelarską. Ta odbędzie się 23 lutego 2019 r. w Centrum Kongresowych Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie.

W trakcie konferencji będzie można skorzystać z oferty stoisk ze sprzętem pszczelarskim, węzą i literaturą pasieczną. Uatrakcyjnieniem wydarzenia ma być loteria wśród uczestników konferencji, w której do wygrania będą 3 ule drewniane wielkopolskie.

 

Program wydarzenia pszczelarskiego pn. Wojewódzka Konferencja Pszczelarska w Krakowie 2019:

23.02.2019 r. (sobota)

9:00 - Oficjalne otwarcie konferecji

9:15 - Prof. dr hab. Adam Tofilski - Najnowsze wyniki projektu rozwojowego Lasów Państwowych - Pszczoły wracają do lasu

9:45 - Przerwa kawowa

10:00 - Ks. dr Wiesław Popielarczyk - Etyka w zawodzie pszczelarza

10:30 - Dr hab. Krystyna Pohorecka - Przyczyny masowych upadków pszczół w świetle najnowszych badań

12:00 - Przerwa obiadowa

12:30 - Dr hab. Zbigniew Kołtowski - Słabe zbiory miodu - wina pszczelarza czy natury?

14:00 - Marek Lasocki - Warunki zakładania pasiek w lesie

14:45 - Losowanie uli

15:00 - Zakończenie konferencji

 

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny.

 

Miejsce wydarzenia:

Centrum Kongresowe Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie
ul. 29 Listopada 46 (wydział Leśny - parter)
31-482 Kraków

Oficjalny plakat wydarzenia:

Wojewódzka Konferencja Pszczelarska w Krakowie 2019 plakat

Marcin Balana

Marcin Balana

Redaktor serwisu PortalPszczelarski.pl

Doktorant na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Punktualny, towarzyski, zawsze z milionem nowych pomysłów, które stale przybliża użytkownikom portalu PortalPszczelarski.pl

Zobacz wszystkie artykuły tego autora



Liczba wyświetleń artykułu: 4329

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nepomucen 2019-02-23 15:34:17

Witam, czy będzie gdzieś dostępne wideo z konferencji, lub jakieś materiały do pobrania dotyczące poruszanych zagadnień, dla tych, którzy nie mogli pojawić się osobiście w Krakowie ?

blondynekkrk 2019-02-24 09:35:01

Zazwyczaj nie udostępniają materiałów pokonferencyjnych :(



  Współpracują z portalem:

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Szaszłyki z marynatą miodową

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym

Skrzydełka z miodem i chili

Fundacja Nasza Ziemia

Fundacja Nasza Ziemia

Partner serwisu

Organizacja pozarządowa założona w 1994 roku. Realizuje cele mające status pożytku publicznego, specjalizując się w edukacji ekologicznej i obywatelskiej.

Konkurs grantowy - Z Kujawskim pomagamy pszczołom

Wyniki konkursu grantowego Z Kujawskim pomagamy pszczołom II

Wyniki konkursu grantowego - z Kujawskim pomagamy pszczołom

Tadeusz Kąkol

Tadeusz Kąkol

Autor tekstów

Emerytowany nauczyciel zawodu w Zespole Szkół Rolniczych. Obecnie zajmuje się pszczołami (12 uli) i ogrodnictwem (rośliny miododajne) w Grabowcu koło Zamościa.

Propolis - produkt pszczeli

Miód - produkt pszczeli

Pszczelarz, a kto to taki?

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Kaczka po mazursku

Sałatka z ogórków w zalewie octowo-miodowej na zimę

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym