Portal Pszczelarski

I Pionkowski Dzień Pszczoły w Bartnym Kącie - relacja

pszczelarstwo mazowieckie relacja z wydarzenia I Pionkowski Dzień Pszczoły w Bartnym Kącie

W ramach obchodów Dnia Pszczoły, 5 sierpnia 2018 r., odbył się rajd pieszy oraz rowerowy, tzw. gwiaździsty, z Ogródka Jordanowskiego w Pionkach do miejsca zwanego Bartnym Kątem w Puszczy Kozienickiej.

Wszystko zaczęło się o godzinie 14:00 mszą świętą. Potem uczestnicy mogli wziąć udział w posadzeniu pamiątkowego drzewa (dębu Józef), z okazji stulecia niepodległości Polski, przy kapliczce św. Franciszka, która jest zlokalizowana przy Królewskim Gościńcu, a także obejrzeć ekspozycję uli oraz posłuchać występów m.in. zespołu Cyraneczka oraz zespołu sygnalistów. Zakończenie imprezy było przewidziane na godzinę 19:00. 

Impreza została zorganizowana pod patronatem Dyrektora Regionalnego Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Radomiu, Andrzeja Matysiaka.

Opracowano na podstawie:

www.rdc.pl, Pszczoły bez tajemnic. Ruszył Pionkowski Dzień tych owadów, http://www.rdc.pl/informacje/pszczoly-bez-tajemnic-ruszyl-pionkowski-dzien-tych-owadow-posluchaj/,13389240/, Data publikacji: 2018.08.05, Data odczytu: 2018.08.05

www.echodnia.eu, Rajd rowerowy z Pionek do Bartnego Kąta już w niedzielę, http://www.echodnia.eu/radomskie/wiadomosci/powiat-radomski/a/rajd-rowerowy-z-pionek-do-bartnego-kata-juz-w-niedziele,13382472/, Data publikacji: 2018.08.01, Data odczytu: 2018.08.05



Liczba wyświetleń artykułu: 999

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Magdalena Faltyn

Magdalena Faltyn

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniakrokusia.co.uk.

Na co dzień mama, której pasją jest gotowanie, czytanie książek oraz zwiedzanie ciekawych miejsc.

Koktajl z mango i ananasa z mlekiem kokosowym

Łosoś w musztardzie i miodzie

Udka z kurczaka z ketchupem i miodem

Emilia

Emilia

Autorka przepisów kulinarnych oraz bloga Kuchenna Kontrrewolucya

Całkiem świeżo upieczona tak mama, jak blogerka kulinarna. Fascynatka dobrej kuchni i słowiańskiego folkloru.

Sałatka z ogórków w zalewie octowo-miodowej na zimę

Kaczka po mazursku

Kaczka w marynacie korzennej pieczona w miodzie pitnym

Anna Celińska

Anna Celińska

Autorka tekstów

Dziennikarz z wykształcenia, zawodu i pasji. Żaden temat nie jest jej obcy, a pszczoły z artykułu na artykuł uwielbia coraz bardziej. Na PortalPszczelarski.pl wrzuca teksty według najważniejszego klucza – informować, radzić, wyjaśniać to, co ważne dla Was. Bo bez czytelnika nie miałoby sensu pisanie.

Marketing pszczelarski – reklama

Wirowanie miodu

Co to są inwerty?

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Zielona sałata z dressingiem miodowo-musztardowym

Skrzydełka z miodem i chili

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem