Portal Pszczelarski

Biznes na rzecz bioróżnorodności 2018 - raport

pszczelarstwo w Polsce Z Kujawskim pomagamy pszczołom Kwietne łąki Biznes na rzecz bioróżnorodności

Z inicjatywy Zakładów Tłuszczowych Kruszwica, 18 maja 2018 roku zorganizowano Forum "Biznes na rzecz bioróżnorodności". To pierwsze tego typu spotkanie przedstawicieli różnych branż, które swoim działaniem wspierają ochronę różnorodności biologicznej.

Jak informuje organizator, celem przedsięwzięcia było stworzenie miejsca do dyskusji dla przedstawicieli różnych firmy, wymiany swoich doświadczeń i poszerzenia wiedzy na temat sposobów wdrażania projektów proekologicznych.

Podczas Forum zaprezentowano pierwszy w Polsce raport "Biznes na rzecz bioróżnorodności", w którym opisano, godne uwagi, wspierające bioróżnorodność, praktyki przedsiębiorstw polskich i zagranicznych. W zestawieniu znalazło się aż 13 projektów polskich firm, między innymi program "Z Kujawskim pomagamy pszczołom" czy "Kwietne łąki" (Żywiec Zdrój S.A). Raport ma być inspiracją dla innych przedsiębiorstw, aby te również rozpoczęły podobne działania.

W raporcie, poza opisem konkretnych projektów, umieszczono również artykuły specjalistów odpowiadające między innymi na pytania: "Czym jest dobra praktyka?" oraz "Dlaczego warto i w jaki sposób wdrażać ją w działalności swojego przedsiębiorstwa?"

Dokumenty:

Biznes na rzecz bioróżnorodności

Opracowano na podstawie:

Forum odpowiedzialnego biznesu, Raport Biznes na rzecz bioróżnorodności, http://odpowiedzialnybiznes.pl/publikacje/raport-biznes-na-rzecz-bioroznorodnosci/, Data odczytu: 2018.06.04

Plik źródłowy raportu: https://kampania17celow.pl/wp-content/uploads/2018/05/Raport_Biznes-na-rzecz-bior%C3%B3%C5%BCnorodno%C5%9Bci.pdf



Liczba wyświetleń artykułu: 1299

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Food and Agriculture Organization of the United Nations

Oficjalny partner merytoryczny

Organizacja Narodów Zjednoczonych do spraw Wyżywienia i Rolnictwa (ang. FAO), to instytucja, której celem jest m.in. polepszanie wytwarzania, wymiany i dystrybucji produktów rolnictwa, leśnictwa i rybołówstwa, podnoszenie poziomu wyżywienia narodów, popieranie zawierania porozumień w sprawie międzynarodowego handlu produktami rolnymi oraz udzielanie pomocy technicznej.

Właściwości i zastosowanie miodu

Skład miodu

Kontrola jakości miodu

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Pierniczki świąteczne z miodem

Ciasteczka lekko miodowe