Portal Pszczelarski

Skaryszewskie Miody Pszczele – Produktem Roku 2017

pszczelarstwo mazowieckie Skaryszewskie Miody Pszczele Produkt Roku 2017 Monika Mrożek

Wyroby firmy handlowo-usługowej pani Moniki Mrożek zostały nagrodzone laurem Produktu Roku 2017 podczas VII Edycji Konkursu Gospodarczego Starosty Radomskiego "Perły powiatu". Wydarzenie to wspiera lokalnych przedsiębiorców i promuje innowacyjne przedsięwzięcia.

Podczas gali, która odbyła się w tym roku w Iłży, nagrodzono przedsiębiorstwa wyróżniające się w szczególny sposób na tle powiatu radomskiego. Pośród nagrodzonych przedsiębiorstw - rywalizujących między sobą w pięciu kategoriach - jako produkt roku wyróżniono "Skarszewskie Miody Pszczele".

Zgodnie z informacją podaną przez portal cozazien.pl, przedsiębiorstwo pani Moniki produkuje naturalne, tradycyjne produkty pszczele na podstawie regionalnych przepisów. Limitowane ilości produktów potęgują ich unikatowy charakter.

VII edycja konkursu odbyła się w Sali Widowiskowo-Kinowej w Iłży i została połączona z uroczystym otwarciem i poświęceniem nowo wybudowanej sali. Podczas gali, poza nagrodami, wręczono również medale dla zasłużonych darczyńców.

Opracowano na podstawie:

Cozadzien.pl, „Perły Powiatu” rozdane, a przy okazji…., http://www.cozadzien.pl/radom/perly-powiatu-rozdane-a-przy-okazji/46516, Data publikacji: 2018.04.07, Data odczytu: 2018.04.07



Liczba wyświetleń artykułu: 1314

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!




  Współpracują z portalem:

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Magdalena Tomaszewska-Bolałek

Autorka przepisów kulinarnych i bloga kuchniokracja.hanami.pl

Japonista, dziennikarka, badaczka kultury żywieniowej, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii" i "Japońskie słodycze" (książka nominowana w 3 kategoriach do Gourmand World Cookbook Awards). Zajmuje się prowadzeniem warsztatów kulinarnych, a także spotkań z zakresu historii jedzenia, trendów kulinarnych i percepcji smaku.

Pierniczki świąteczne z miodem

Miodowe ciasto z sezamową bezą

Figi z jogurtem bałkańskim i pistacjami

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Agata Wojtuń oraz Agnieszka Strózik

Koordynatorki projektu "Pszczoły w szkole"

"Pszczoły w szkole" to projekt realizowany w Katolickiej Szkołe Podstawowej SPSK im. Jana Pawła II w Chojnach i nagrodzony w konkursie grantowym "Z Kujawskim pomagamy pszczołom".

Młodzi detektywi szukają miejsc przyjaznych pszczołom

Pszczoły w szkole w czerwcu

Szkolny Dzień Pszczoły

Centrum Apiterapii ApiBałt

Centrum Apiterapii ApiBałt

Bałtów 8, 27-423 Bałtów (na terenie Bałtowskiego Kompleksu Turystycznego) Telefon: +48 530-747-744 E-mail: biuro@apibalt.pl

Mini SPA w Bałtowie

Agata Kurzajak

Agata Kurzajak

Autorka przepisów kulinarnych i bloga ziarenkapieprzu.com.pl

Ukończyła filologię polską i podyplomowe studia z zakresu doradztwa zawodowego na UAM w Poznaniu. Doradca zawodowy i trener. Jej największą pasją jest gotowanie. Uwielbia łączyć różne smaki i odkrywać nowe przyprawy. Miłośniczka zwierząt, filmów dokumentalnych oraz herbaty z miodem i cytryną.

Szaszłyki z marynatą miodową

Koktajl arbuzowo-truskawkowy z miodem

Wiosenna sałata ze szpinakiem i winegretem czosnkowo-miodowym