Portal Pszczelarski

Skaryszewskie Miody Pszczele – Produktem Roku 2017

pszczelarstwo mazowieckie Skaryszewskie Miody Pszczele Produkt Roku 2017 Monika Mrożek

Wyroby firmy handlowo-usługowej pani Moniki Mrożek zostały nagrodzone laurem Produktu Roku 2017 podczas VII Edycji Konkursu Gospodarczego Starosty Radomskiego "Perły powiatu". Wydarzenie to wspiera lokalnych przedsiębiorców i promuje innowacyjne przedsięwzięcia.

Podczas gali, która odbyła się w tym roku w Iłży, nagrodzono przedsiębiorstwa wyróżniające się w szczególny sposób na tle powiatu radomskiego. Pośród nagrodzonych przedsiębiorstw - rywalizujących między sobą w pięciu kategoriach - jako produkt roku wyróżniono "Skarszewskie Miody Pszczele".

Zgodnie z informacją podaną przez portal cozazien.pl, przedsiębiorstwo pani Moniki produkuje naturalne, tradycyjne produkty pszczele na podstawie regionalnych przepisów. Limitowane ilości produktów potęgują ich unikatowy charakter.

VII edycja konkursu odbyła się w Sali Widowiskowo-Kinowej w Iłży i została połączona z uroczystym otwarciem i poświęceniem nowo wybudowanej sali. Podczas gali, poza nagrodami, wręczono również medale dla zasłużonych darczyńców.

Opracowano na podstawie:

Cozadzien.pl, „Perły Powiatu” rozdane, a przy okazji…., http://www.cozadzien.pl/radom/perly-powiatu-rozdane-a-przy-okazji/46516, Data publikacji: 2018.04.07, Data odczytu: 2018.04.07



Liczba wyświetleń artykułu: 2269

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy i weź udział w dyskusji!


  Ostatnio na forum:



  Współpracują z portalem:

Paulina Jamrozik

Paulina Jamrozik

Autorka tekstów oraz właścicielka Medis-online.pl

Założycielka Gabinetu Dietetycznego MEDIS. Na co dzień pomaga trwale zmienić nawyki żywieniowe swoim pacjentom. Pokazuje jak pozbyć się zbędnej tkanki tłuszczowej, poprawić samopoczucie, samoocenę, a przede wszystkim zdrowie.

Domowy sposób na wzmocnienie odporności

Celina Habryka

Celina Habryka

Autorka tekstów

Doktorantka w Katedrze Analizy i Oceny Jakości Żywności na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Zajmuje się badaniem właściwości fizykochemicznych miodów.

Podział miodów pitnych

Rodzaje miodu ze względu na pochodzenie

Magdalena

Magdalena

Autorka przepisów kulinarnych i bloga nadpaleniskiem.blogspot.com

Dorastając w babcinej kuchni, nauczyłam się, że najlepsza kuchnia to polska kuchnia i to ją uwielbiam najbardziej. "Chwilowo" udomowiona mama na pełen etat, chwytająca życie za rogi, nie bojąca się wyzwań w żadnej sferze. Z pasji: kucharka i smakoszka, z wykształcenia: geograf.

Wigilijne łazanki na bogato

Bigos staropolski na winie z miodem

Nalewka jaśminowa z miodem

Łukasz Karol Uliasz

Łukasz Karol Uliasz

Autor artykułów

Profesor i dr hc apiterapii i ziołolecznictwa, naturopata dyplomowany, pszczelarz zawodowy, rzeczoznawca chorób pszczół i specjalista pozyskiwania produktów pszczelich. Prefekt Akademii Apiterapii Medycznej i Ziołolecznictwa im. prof. Bogdana Kędzi, promującej dorobek prof. Kędzi oraz apiterapię w użyciu. Autor publikacji pszczelarskich, historycznych, medycznych i etnograficznych. Prowadzi izbę pamięci i mini skansen pszczelarsko-bartniczy w powiecie kozienickim.

Warunki dobrego rozwoju oraz zdrowia pszczół

10 przykazań profilaktyki zdrowia

Łukasz Karol Uliasz - Rozważania o życiu i zdrowiu. Kontekst apiterapii