Portal Pszczelarski

Sklep Krauz

Hotelarze z Kalifornii też promują pszczelarstwo

pszczelarstwo na świecie pszczelarstwo w USA pszczelarstwo miejskie pasieka miejska pasieka na dachu hotelu

Kalifornijskie pszczoły są istotnym elementem gospodarki rolnej, ponieważ to one są odpowiedzialne za produkcję jednej trzeciej warzyw i dwóch trzecich owoców w Stanach Zjednoczonych. Hotelarze zrozumieli wartość zapylaczy i postanowili dodać również swoją cegiełkę do promocji ich wartości. Już dziesięć hoteli w San Francisco utrzymuje na swych dachach lub tarasach pasieki.

Miejskie pszczelarstwo umożliwia hotelom promowanie zrównoważonego rozwoju, pozyskiwanie miodu i podnoszenie świadomości społeczeństwa w temacie wyzwań przed jakimi stają pszczoły. Pasieka w hotelu okazuje się jednak również ogromną atrakcją dla turystów, a kalifornijskie hotele dają swoim gościom możliwość zwiedzania tych wyjątkowych pasiek. 

Goście doceniają miejsca zaangażowane ekologicznie, a miód z własnej pasieki staje się rarytasem i ciekawym dodatkiem w hotelowej kuchni. W hotelu Fairmont w San Francisco zebrany miód dodaje smaku sosom sałatkowym oraz lodom, natomiast Clift, w którym znajdują się trzy ule, oferuje swoim gościom miód z serem oraz przystawki z wędlinami. 

Opracowano na podstawie:

The Christian Science Monitor, In San Francisco, hotels welcome bees as honored guests, https://www.csmonitor.com/Environment/2018/0326/In-San-Francisco-hotels-welcome-bees-as-honored-guests, Data publikacji: 2018.03.26, Data odczytu: 2018.03.27



Liczba wyświetleń artykułu: 332

Komentarze z forum pszczelarskiego

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu. Bądź pierwszy!

Weź udział w dyskusji:

Zaloguj się lub zarejestruj

Miejsce na Twoją reklamę
EL-TER biuro projektowe Kraków
filmowanie wesel, video zaproszenia, podziękowania video dla rodziców Kraków i okolice Miejsce na Twoją reklamę

Drogi Użytkowniku,

informujemy, że z dniem 03 października 2015 r. Marcin Balana Grupa Balana z siedzibą w Naramie przeniosła całość prowadzonego Portalu PortalPszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER z siedzibą w Narama 214, 32-095 Iwanowice.

Tym samym od 04 października 2015 r. zmienia się administrator Twoich danych osobowych. Jednocześnie podkreślamy, że zmianie nie ulegną zasady ochrony i przetwarzania Twoich danych osobowych, w tym korzystania z Usług świadczonych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl. Szczegółowe informacje nt. wykorzystania danych osobowych znajdziesz w Regulaminie Serwisu PortalPszczelarski.pl.

Przypominamy, że zawsze masz prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania, a także żądania zaprzestania ich przetwarzania i prawo sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych.

W związku z powyższym prosimy Cię o wyrażenie zgody na zmianę Administratora Danych Osobowych poprzez zaakceptowanie poniższych klauzul:
"Wyrażam zgodę na przejście ogółu praw i obowiązków Marcin Balana Grupa Balana wynikających ze świadczenia na moją rzecz Usług w domenie portalpszczelarski.pl na Jacek Balana EL-TER" "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celach marketingowych."
"Wyrażam zgodę na otrzymywanie na podany adres e-mail informacji handlowej wysłanej przez Jacek Balana EL-TER w imieniu własnym lub na zlecenie jej partnerów."
"Oświadczam, że zapoznałem się i akceptuję treść Regulaminu Konta oraz wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych przez Jacek Balana EL-TER w celu realizacji zamawianych usług."
"Akceptuję Regulamin Konta oraz Regulamin Serwisu PortalPszczelarski.pl i zobowiązuję się do ich przestrzegania."

Jeżeli potrzebujesz czasu na zastanowienie zapoznaj się z poniższą informacją, w terminie 30 dni od wyświetlenia tego komunikatu możesz zrezygnować z korzystania z Usługi realizowanych w ramach Portalu PortalPszczelarski.pl poprzez usunięcie konta. Pamiętaj jednak, że brak reakcji w powyższym terminie będzie równoznaczny z wyrażeniem zgody na wyżej wymienione zmiany.

W przypadku kliknięcia "Rezygnuję z posiadania konta" Twoje konto (a z nim dane osobowe) zostanie usunięte do 24 godzin od momentu przyjęcia zgłoszenia.